Recordhouder Messi wijst Barça de weg tegen Osasuna

Reacties

Het was zondagavond weer als vanouds in Camp Nou. Barcelona was heer en meester en overklaste Osasuna in het competitieduel op alle fronten. In Barcelona werd het uiteindelijk 7-0.

Recordhouder Messi wijst Barça de weg tegen Osasuna

Dat Osasuna een fijne tegenstander is voor de Catalaanse grootmacht bleek wel uit de afgelopen twee seizoenen. Vorig jaar won Barcelona in eigen huis met 5-1, terwijl de Spaanse topclub een jaar daarvoor met 8-0 te sterk was voor Osasuna. Ook deze zondag kende de ploeg van trainer Gerardo Martino weinig moeite met de nummer vijftien van de Primera División.

Met Ibrahim Afellay op de tribune, Neymar en Cesc Fàbregas op de bank, maar uiteraard met Lionel Messi in de basis werd Osasuna het eerste half uur volledig overklast. Met de fraaie treffers van Messi, Alexis Sánchez en Andrés Iniesta schoot Barça goed uit de startblokken.

Messi verschalkte doelman Andrés Fernández met een subtiele voetbeweging, Sánchez was het eindstation van een schitterende combinatie, terwijl Iniesta scoorde na een hard schot met links. Ondanks het enorme veldoverwicht zette Barcelona pas na een uur de marge op vier.

Op aangeven van Iniesta maakte Messi zijn tweede van de avond. Daardoor is de Argentijn Paulino Alcántara, een Spaans-Filippijnse aanvaller die tussen 1912 en 1927 gedurende twee perioden voor Barcelona speelde, voorbij als eeuwige topscorer van Barcelona. Messi maakte alweer zijn 370ste (officiële én vriendschappelijke wedstrijden) doelpunt in dienst van de Catalanen.

De score werd uiteindelijk nog opgevoerd tot 7-0 door treffers van invaller Cristián Tello, opnieuw Messi en Pedro. Daarmee blijft Barcelona in het spoor van koploper Real Madrid (vier punten achterstand) en nummer twee Atlético Madrid (drie punten). Volgende week wacht El Clásico op bezoek bij Real Madrid. Een zege is voor de Catalanen noodzakelijk om uitzicht te houden op de titel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.