Recordhouder Finnbogason weer beul voor PEC Zwolle

Reacties

De terugkeer van Ron Jans in het Abe Lenstra Stadion is geen succes geworden voor de trainer van PEC Zwolle. SC Heerenveen bleef op eigen veld ongeslagen tegen de Overijsselse club (3-0).

Recordhouder Finnbogason weer beul voor PEC Zwolle

Voor PEC Zwolle was het pas het vierde bezoek aan SC Heerenveen in de Eredivisie. De oogst van de eerdere drie ontmoetingen in Friesland was met een punt mager. Dat was mede te wijten aan de productie van Alfred Finnbogason, die in zijn drie duels met Zwolle vier keer scoorde.

De IJslander bewees zijn status van PEC-beul wederom. In de 76ste minuut maakte hij met zijn 23ste treffer van het seizoen een einde aan alle illusies van PEC Zwolle, door de 3-0 op het scorebord te brengen. Het was zijn 47ste Eredivisie-goal in Friese dienst, waarmee hij het clubrecord van Gerald Sibon evenaarde.

Maar Finnbogason liet zich zaterdag ook zien als aangever. Na ruim een half uur zette de goalgetter Bilal Basacikoglu vrij voor keeper Kevin Begois. De vervanger van de zieke Diederik Boer was kansloos op de inzet van de rustig gebleven middenvelder.

In de 68ste minuut moest Begois ook een antwoord schuldig blijven op een inzet van Rajiv van La Parra. Hoewel de treffer schitterend was – de bal werd uit de draai in de verre kruising gekruld – was het een zure tegengoal voor PEC.

De Zwolse formatie had kort daarvoor tevergeefs een penalty geclaimd. Scheidsrechter Ed Janssen oordeelde echter dat de overtreding van Pele van Anholt op Thanasis Karagounis net buiten het strafschopgebied was begaan.

Door het resultaat handhaafde SC Heerenveeen zich op de zesde plaats in de Eredivisie, waar PEC Zwolle na het vierde duel op rij zonder zege juist de aansluiting met de subtop verloren heeft. De Zwollenaren zijn nog wel achtste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.