Topscorer Finnbogason ware plaag voor PEC Zwolle

Reacties

● Drie keer eerder ging PEC Zwolle op bezoek bij SC Heerenveen en de ploeg won geen enkele keer. Eén keer eindigde het duel in een remise, twee keer wonnen de Friezen.

Topscorer Finnbogason ware plaag voor PEC Zwolle

● SC Heerenveen-spits Alfred Finnbogason maakte in zijn eentje meer doelpunten dan de drie topschutters van PEC samen. Waar de IJslandse aanvaller al 22 keer trefzeker was, kwamen Guyon Fernandez (9, hij ontbreekt oveigens vanwege disciplinaire redenen), Fred Benson (7) en Mustafa Saymak (4) samen tot twintig.

● Finnbogason heeft een uitstekend moyenne tegen PEC. De Heerenveen-spits speelde drie keer tegen de Zwollenaren en scoorde daarin vier keer. Naast de geblesseerde Anthony Lurling (drie) is de IJslander de enige speler in de Heerenveen-selectie die in Eredivisieverband scoorde tegen PEC Zwolle.

● PEC-coach Ron Jans werkte tussen 2010 en 2012 twee seizoenen bij opponent SC Heerenveen. Hij eindigde met de Friese ploeg als twaalfde en vijfde in de Eredivisie.

● Vorig seizoen won SC Heerenveen met 2-1 van PEC. Alfred Finnbogason en Daniel de Ridder scoorden namens de Friezen. Joey van den Berg deed dit namens PEC. Inmiddels speelt de middenvelder bij SC Heerenveen.

● SC Heerenveen maakte tot dusverre 31 goals in het eigen Abe Lenstra Stadion dit seizoen. Een gemiddelde van 2,38. De laatste twee wedstrijden wist de ploeg van Marco van Basten echter niet te scoren op eigen grond.

● PEC slaagde er niet om een van zijn laatste vier (uit en thuis) wedstrijden te winnen.

● PEC moest in zijn laatste twaalf wedstrijden (uit en thuis) telkens minimaal een doelpunt incasseren.

● In de laatste tien wedstrijden was Alfred Finnbogason telkens een van de doelpuntenmakers als SC Heerenveen tot scoren kwam.

Samenstelling: Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.