Real onverslaanbaar onder Zidane: 'We geven nooit op'

Reacties

Zinedine Zidane zag tot zijn genoegen dat Real Madrid het uitduel met Sporting Lissabon (1-2) ook tot een goed einde bracht. De Franse coach heeft van de titelhouder in de Champions League een bijna onverslaanbaar elftal gemaakt, dat door het uitvallen van Gareth Bale wel een nieuwe tegenvaller te verwerken kreeg.

Real onverslaanbaar onder Zidane: 'We geven nooit op'

Sinds Zidane het roer begin dit jaar overnam van Rafael Benítez, is Real Madrid uitgegroeid tot een bijna onverslaanbare ploeg. De laatste nederlaag dateert van begin april tegen VfL Wolfsburg (2-0). Dinsdag bleef De Koninklijke voor de dertigste keer op rij ongeslagen door in Portugal met 2-1 van Sporting te winnen en zo het ticket voor de knock-outfase van de Champions League veilig te stellen.

Makkelijk ging het niet, maar dat is volgens de Franse trainer heel normaal. 'We hebben het daar gisteren nog over gehad', zei Zidane na afloop tegen UEFA.com. 'We wisten dat het moeilijk zou worden, maar uiteindelijk hebben we toch weer drie punten gepakt in een moeilijke uitwedstrijd tegen een lastige tegenstander. Nu spelen we tijdens de laatste speelronde een finale tegen Borussia Dortmund.'

Zo overtuigend als drie dagen terug tegen Atlético Madrid (0-3) was het misschien niet in Portugal. Het getuigt volgens Zidane van mentale kracht dat Real, nu tweede in Groep F, toch won. 'Als je elke drie dagen een wedstrijd speelt, heb je het soms wel eens lastig. Maar het positieve is dat we nooit opgeven. Het had ook anders kunnen lopen toen zij scoorden, maar wij raapten onszelf bij elkaar en maakten de winnende.'

Anderhalve week voor El Clásico tegen Barcelona moet Zidane wel vrezen voor de afwezigheid van Bale. De Welshman viel na een uur uit met een enkelblessure. 'Het leek erop dat hij zijn enkel verdraaide, maar we moeten afwachten wat het probleem is', aldus de trainer van de koploper van de Primera División, die Toni Kroos en Álvaro Morata al langere tijd moet missen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.