Real nadert record Rijkaard door hoogstandjes in bekerduel

Reacties

Real Madrid heeft ook met een B-ploeg kinderlijk eenvoudig de achtste finales van het toernooi om de Copa del Rey bereikt. Derdeklasser Cornellà was in Santiago Bernabéu geen partij voor De Koninklijke, die zijn naam eer aan deed door enkele hoogstandjes: 5-0.

Real nadert record Rijkaard door hoogstandjes in bekerduel

Het heenduel op bezoek bij de ploeg uit de Segunda División B was al in een 1-4 zege geëindigd voor Real. Dat had coach  Carlo Ancelotti er mede toe doen bewegen alleen Isco en James Rodríguez te laten staan in vergelijking met de competitiezege van dit weekend bij Málaga (1-2). Dat betekende dus dat de sterren Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Karim Benzema ontbraken en er speeltijd was voor de debuterende doelman Fernando Pacheco, de van blessureleed teruggekeerde Sami Khedira en de talentvolle aanvaller Alvaro Medrán.

Uitgerekend James Rodríguez en Isco (beiden op de foto boven) zorgden voor de eerste twee doelpunten. Waar Xavier Boniquet eerst een strafschop miste namens de bezoekers, was het de Colombiaan die de score opende. Hij werd met een slim steekballetje weggestuurd door Isco en stiftte de bal heerlijk in het doel.

Na ruim een half uur werd het 2-0 en dit keer waren de rollen omgedraaid. James bediende Isco, die eveneens met een wippertje doel trof. Het hoogtepunt was een minuut later de assist van de Mexicaan Javier 'Chicharito' Hernández. Hij kreeg de bal van Isco en sleepte de bal in één keer achter zijn standbeen langs naar James, die nog maar eens zijn fraaie traptechniek etaleerde en de bal in de verre hoek draaide. De 3-0 bleek tevens de ruststand.

Jesé
Na rust was de invalbeurt van Jesé Rodríguez een ander hoogtepunt. De aanvaller verving de aan zijn hoofd geblesseerd geraakte Khedira en maakte zo na acht maanden blessureleed zijn rentree. Ancelotti noemde de Spanjaard niet voor niets al herhaaldelijk 'zijn enige aankoop van de winterperiode'. De 21-jarige aanvaller zag vier minuten na zijn entree hoe Hernández bijdroeg aan de 4-0. Zijn doelpoging kwam terug van de lat en verdween via Borja López in het doel. Vervolgens was het slotakkoord voor Jesé zelf. Hij bekroonde het einde van zijn lijdensweg na een zware knieblessure door de bal met een droge knal in de verre hoek te schieten en zo de eindstand te bepalen. In de slotfase had ook Javi Muñoz nog zijn debuut bij Real gemaakt.

Door de eenvoudige zege heeft Real Madrid inmiddels al zeventien officiële duels (!) op rij gewonnen. Zodoende kan zaterdag in het thuisduel met Celta de Vigo een record van rivaal Barcelona geëvenaard worden. Onder trainer Frank Rijkaard won de Catalaanse grootmacht tussen oktober 2005 en januari 2006, de periode kort na het debuut van Lionel Messi, achttien keer op rij. Als Real ook van Celta wint, kan de ploeg het record overnemen in het Champions League-duel met Ludogorets, dat op 9 december in Madrid zal plaatshebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.