VI Live: blik terug op een dag vol Nederlandse treffers

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Hiermee is de VI Live voor zaterdag afgesloten.

22.38 uur: EINDSTAND CHIEVO - LAZIO 0-0
Edson Braafheid en Stefan de Vrij spelen met Lazio doelpuntloos gelijk bij Chievo.

21.37 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR - AZ 0-2
Dankzij twee doelpunten van Nemanja Gudelj wint AZ op bezoek bij SC Cambuur en stijgt daarmee naar de vijfde plaats in de Eredivisie.

21.59 uur: GUDELJ ZORGT VOOR 0-2
AZ lijkt het uitduel met SC Cambuur in de 56ste minuut te beslissen. Nemanja Gudelj maakt uit een hoekschop zijn tweede van de avond en zorgt voor 0-2.

21.50 uur: EINDSTAND MÁLAGA - REAL MADRID 1-2
Koploper Real Madrid maakt geen fout op bezoek bij Málaga en wint door treffers van Karim Benzema en Gareth Bale. Roque Santa Cruz redde de eer namens de thuisclub.

21.35 uur: EINDSTAND VITESSE - GO AHEAD EAGLES 2-2
Voor de vierde wedstrijd op rij slaagt Vitesse er niet in om te winnen in de Eredivisie. De Arnhemmers geven tijdens hun duizendste wedstrijd in de Eredivisie een 2-0 voorsprong weg.

21.35 uur: RUSTSTAND CHIEVO - LAZIO 0-0
Chievo en Lazio, waar Stefan de Vrij en Edson Braafheid in de basis begonnen, gaan rusten met een 0-0 tussenstand.

21.33 uur: EINDSTAND NAC BREDA - FC UTRECHT 1-5
NAC BReda gaat in eigen huis keihard onderuit tegen FC Utrecht. Een striemend fluitconcert in Rat Verlegh Stadion van de thuisfans.

21.33 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR - AZ 0-1
Het is rust in Leeuwarden, waar AZ halverwege leidt door een benutte strafschop van Nemanja Gudelj.

21.31 uur: BARAZITE MAAKT 1-5
Ruud Boymans kan alleen op Jelle ten Rouwelaar af en na een redding van de doelman van NAC Breda zet Nacer Barazite FC Utrecht op een 5-1 voorsprong.

21.25 uur: GELIJKMAKER GO AHEAD
Daar is de 2-2! De net ingevallen Mawouna Amevor kopt de bal tegen de touwen.

21.25 uur: UTRECHT VERGROOT LEED NAC
Het is 1-4 en de mensen gaan naar huis in Breda. Rubio Rubin schiet raak na wéér een fout van Jelle ten Rouwelaar. Hij laat los en gunt de Amerikaan zo de kans voor een trefzekere rebound.

21.23 uur: GUDELJ ZET AZ OP VOORSPRONG
Na een handsbal van Calvin Mac Intosh krijgt AZ een strafschop, die wordt benut door Nemanja Gudelj. SC Cambuur kijkt tegen een achterstand aan

21.17 uur: AANSLUITINGSTREFFER GO AHEAD
Wat een fout van Rochdi Achenteh! De linksback van Vitesse levert de bal zomaar in bij Alex Schalk, die dankbaar profiteert en de 1-2 maakt. Een zinderend slot ligt in het verschet!

20.55 uur: NOG MEER ZORGEN VOOR NAC
Wat een blunder in de achterhoede van NAC. Rémy Amieux dribbelt met de bal door zijn eigen zestienmetergebied en denkt de bal aan doelman Jelle ten Rouwelaar te kunnen laten, maar Edouard Duplan zit ertussen en stelt Ruud Boymans in staat zijn tweede van de avond te laten aantekenen.

20.52 uur: GOAL VITESSE
Vitesse maakt direct na de pauze de 2-0! Abiola Dauda rondt van dichtbij af na een mislukt schot van Davy Pröpper.

20.47 uur: RUSTSTAND MÁLAGA - REAL MADRID 0-1
Halverwege zorgt een doelpunt van Karim Benzema voor de voorsprong van Real Madrid.

20.45 uur: AFTRAP SC CAMBUUR - AZ
De laatste wedstrijd in de Eredivisie van zaterdagavond is in Leeuwarden van start gegaan. SC Cambuur speelt thuis tegen AZ.

De opstellingen:
SC Cambuur: Nienhuis; Mac Intosh, Reijnen, Bijker, Andriuskevicius; Van de Streek, El Makrini Rusnák; Meleg, Hemmen, Barto.
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Gudelj, Ortíz, Dos Santos, Haye; Jóhannsson, Tankovic.

20.45 uur: DE VRIJ EN BRAAFHEID IN ACTIE
Stefan de Vrij en Edson Braafheid staan in de basis bij Lazio, dat op bezoek gaat bij Chievo.

20.32 uur: RUSTSTAND NAC BREDA-FC UTRECHT 1-2
In de laatste minuut van de eerste helft zet Edouard Duplan FC Utrecht op voorsprong. De na tien maanden blessureleed in de basis teruggekeerde Fransman schiet raak na (koppend) terugleggen van Ruud Boymans. Even daarvoor had Jeffrey Sarpong met een schitterende goal nog het openingsdoelpunt van Boymans weggepoetst.

20.31 uur: RUSTSTAND VITESSE – GO AHEAD EAGLES 1-0
Vitesse leidt dankzij een doeltreffende vrije trap van Marko Vejinovic vlak voor rust. De voorsprong voor de Arnhemmers is terecht gezien het spelbeeld, al kreeg Go Ahead via Alex Schalk een reusachtige mogelijkheid. Vitesse had daarentegen al vroeg in het duel een penalty moeten krijgen na een overtreding van Bart Vriends op Denys Oliynik.

20.26 uur: GOAL VITESSE
Vitesse wordt beloond voor zijn overwicht in de slotfase van de eerste helft. Marko Vejinovic tekent voor de 1-0 met een vrije trap, die door doelman Mickey van der Hart van Go Ahead Eagles verkeerd wordt beoordeeld.

20.22 uur: GELIJKMAKER NAC
Jeffrey Sarpong zet zijn ploeg met een enorme afstandsknal op 1-1. Het is dus weer gelijk tegen FC Utrecht.

20.21 uur: EINDSTAND SC HEERENVEEN-HERACLES ALMELO 0-1
De problemen voor SC Heerenveen worden groter en groter. Nummer zeventien Heracles Almelo neemt de punten mee en stijgt daardoor een plekje. Als NAC vanavond niet wint van FC Utrecht blijft die zestiende stek ook van de Tukkers.

20.18 uur: REMISE CHELSEA
Chelsea komt uit bij niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Sunderland. Daar mag de koploper niet eens over klagen, want The Black Cats, die vorig jaar zegevierden op Stamford Bridge, waren beter.

20.00 uur: AFTRAP MÁLAGA – REAL MADRID
Real Madrid kan een clubrecord vestigen door Málaga te verslaan. Dan hebben de Madrilenen namelijk zestien wedstrijden op rij gewonnen.

19.56 uur: GOAL FC UTRECHT
Utrecht strooit zout in de Bredase wonden! Via een doelpunt van Ruud Boymans komen de Domstedelingen in de elfde minuut op voorsprong.

19.46 uur: AFTRAP VITESSE – GO AHEAD EAGLES
De bal rolt in Arnhem, waar de druk op de thuisclub bijzonder hoog is na drie duels zonder zege. Trainer Peter Bosz wijzigt de opstelling op twee plaatsen. Valeri Kazaishvili vervangt Kelvin Leerdam, terwijl Renato Ibarra op de plaats staat van Bertrand Traore. Vanwege de blessure van Piet Velthuizen staat Eloy Room onder de lat. Het duel werd voorafgegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden van Vitesse-erelid Willem van Reem. De formatie van Go Ahead is ongewijzigd ten opzichte van afgelopen weekend, toen NAC Breda met 2-0 werd verslagen.
Vitesse: Room; Wallace, Kruiswijk, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Pröpper, Kazaishvili; Oliinyk, Dauda, Ibarra.
Go Ahead: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Rijsdijk, Overgoor, Duits; Lewis, Schalk, Reimerink.

19.45 uur: AFTRAP NAC-FC UTRECHT
In Breda zijn we onderweg. Opvallend is de protestactie van de aanhang van de thuisploeg. Met spandoeken en door tot de twaalfde minuut weg te blijven, wil de aanhang een statement maken. 'Zo ziet een tribune er in de Jupiler League uit', luidt de tekst op een van de spandoeken. Verwijzend naar één voor twaalf  zullen de fans na die minuut weer plaatsnemen. Bij FC Utrecht is de basisplek voor Edouard Duplan opvallend. Hij maakte bij de beloften al zijn rentree, maar is na tien maanden blessureleed weer terug in de startopstelling van de Domstedelingen.
NAC: Ten Rouwelaar; De Roover, van Bezooijen, Van der Weg, Amieux; Falkenburg, De Kamps, Matic; Hooi, Perica, Sarpong.
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Markiet, Heerings, Kum,; Ayoub, Janssen, Rubin; Duplan, Boymans, Oar

19.34 uur: GOAL HERACLES
Direct na rust is het wel raak! Wout Weghorst tikt als eindpunt van een fraaie aanval binnen. Iliass Bel Hassani stond aan de basis van de goal, de assist kwam van Bryan Linssen. SC Heerenveen moet op zoek naar de gelijkmaker.

19.17 uur: RUSTSTAND SC HEERENVEEN-HERACLES ALMELO
Beide ploegen krijgen volop kansen, maar er is nog niet gescoord in Heerenveen.

19.16 uur: RUSTSTAND SUNDERLAND - CHELSEA
Geen doelpunten halverwege het duel tussen Sunderland en Chelsea.

18.30 uur: AFTRAP SC HEERENVEEN - HERACLES ALMELO
De veertiende speelronde van de Eredivisie is hervat met het duel tussen SC Heerenveen en Heracles Almelo. De Friezen wachten al sinds 28 september op hun eerste overwinning in de Eredivisie, terwijl de bezoekers twee van hun laatste drie wedstrijden wonnen.

SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Van Aken, Otigba, Van Anholt; De Roon, Raitala, Sinkgraven; Thorsby, Uth, Larsson.
Heracles Almelo: Telgenkamp; Aktaou, Veldmate, Te Wierik, Koenders; Bel Hassani, Cziommer, Bruns; Tannane, Weghorst, Linssen.

18.30 uur: AFTRAP SUNDERLAND - CHELSEA
Chelsea begint aan het uitduel met Sunderland, dat vorig seizoen nog won in Stamford Bridge en daarmee de ongeslagen thuisreeks van manager José Mourinho beëindigde.

West Ham United - Newcastle United 1-0

Liverpool heeft in de slotfase een belangrijke zege geboekt op Stoke City. Rechtsback Glen Johnson maakte met een vliegende kopbal de winnende treffer. Met een doelpunt was Leroy Fer belangrijk voor Queens Park Rangers, dat thuis met 3-2 won van Leicester City.

17.26 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Schalke 04 - FSV Mainz 05 4-1
Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 5-1
FC Augsburg – Hamburger SV 3-1
Hertha BSC - Bayern München 0-1
Werder Bremen - SC Paderborn 4-0

Het was een mooie middag voor de Nederlanders in de Bundesliga. Klaas-Jan Huntelaar (drie), Paul Verhaegh, Rafael van der Vaart en Arjen Robben kwamen tot scoren. In het geval van Huntelaar, Verhaegh en Robben leverde dat ook een overwinning op. De laatste keer dat vier Nederlanders scoorden op één wedstrijddag in de Bundesliga was in 2010.

17.24 uur: GOAL VAN PERSIE
Een schitterend doelpunt van Robin van Persie! Hij knalt de bal met overtuiging binnen. Manchester United komt op 3-0 tegen Hull City.

17.04 uur: GOAL VERHAEGH
Paul Verhaegh zet FC Augsburg op 3-1 tegen het HSV van Rafael van der Vaart. De Nederlandse verdediger zet de marge op twee vanaf elf meter. Hamburger SV heeft nog twintig minuten om iets aan de achterstand te doen.

16.51 uur: HATTRICK HUNTELAAR
Daar is de hattrick van Klaas-Jan Huntelaar. Hij schiet met rechts raak, op aangeven van Eric Maxim Choupo-Moting. Het is zijn vierde hattrick in de Bundesliga. Daarmee evenaart hij het Nederlandse record van Arjen Robben en Roy Makaay.

16.50 uur: SNEIJDER IN DE BASIS
Wesley Sneijder start in de basis bij Galatasaray, dat op bezoek gaat bij Gaziantepspor. Bij de Turkse topclub werd deze week Cesare Prandelli ontslagen. Hij wordt zaterdag vervangen door interim-trainer Cláudio Taffarel. Hieronder de volledige opstelling.

Galatasaray: Muslera; Sabri, Chedjou, Semih, Tarık; Melo, Selçuk, Hamit, Sneijder, Bruma; Burak Yılmaz.

16.47 uur: PRIMEUR FER
Leroy Fer schiet Queens Park Rangers op een 2-1 voorsprong tegen Leicester City. De Nederlandse international is attent bij de rebound, nadat Kasper Schmeichel een kopbal van Charlie Austin keerde. Het is het eerste doelpunt van Fer voor QPR.

16.41 uur: ROONEY MAAKT 2-0
Manchester United zit op rozen, want Wayne Rooney zet de ploeg van manager Louis van Gaal met een schot van afstand op een 2-0 voorsprong tegen Hull City.

16.20 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Schalke 04 - FSV Mainz 05 2-1
Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 1-1
FC Augsburg - Hamburger SV 0-1
Werder Bremen - SC Paderborn 1-0

16.19 uur: GOAL VAN DER VAART
Hamburger SV komt in de 46ste minuut op voorsprong dankzij aanvoerder Rafael van der Vaart. De Nederlander schiet knap binnen met zijn rechterbeen. Het is gelijk rust in Augsburg.

16.15 uur: VAN GAAL DANKT DOELLIJNTECHNOLIGIE
Manchester United komt na een kwartier op voorsprong tegen Hull City. Doelman Allan McGregor kan pas achter de doellijn een inzet van Chris Smalling keren: 1-0.

16.13 uur: DOMPER VOOR VAN GAAL
Ángel di María moet binnen het kwartier de strijd al staken. Met een hamstringblessure verlaat hij het veld en Ander Herrera is zijn vervanger.

16.01 uur: ROBBEN BREEKT DE BAN
Na ruim een half uur opent Arjen Robben de score in Berlijn. Met een schot van afstand zet hij Bayern München op voorsprong tegen Hertha BSC.

15.54 uur: OPNIEUW FEEST VOOR HUNTELAAR
Klaas-Jan Huntelaar maakt zijn tweede van de middag. Hij staat op de goede plek om de 2-0 binnen te schieten.

15.39 uur: DOELPUNT HUNTELAAR
Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 in de thuiswedstrijd tegen FSV Mainz 05 op voorsprong geschoten. Het is zijn vijfde doelpunt van dit seizoen.

15.35 uur: EINDSTAND WEST BROMWICH ALBION - ARSENAL 0-1
Arsenal heeft zaterdag op bezoek bij West Bromwich Albion weer eens gewonnen. In het Hawthorns Stadium zorgde aanvaller Danny Welbeck voor de verlossende treffer.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Schalke 04 - FSV Mainz 05
Bayer Leverkusen - 1. FC Köln
FC Augsburg - Hamburger SV
Hertha BSC - Bayern München
Werder Bremen - SC Paderborn

Met Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Roy Beerens (Hertha BSC) en Arjen Robben (Bayern München) staan er vanmiddag vijf Nederlanders aan de aftrap in de Bundesliga. Eljero Elia ontbreekt in de wedstrijdselectie van Werder Bremen.

15.22 uur: ARSENAL ONTSNAPT
Daar was het bijna 1-1. Saido Berahino kopt gevaarlijk in, maar zijn kopbal strandt op de lat.

15.10 uur: VAN PERSIE BASISKLANT
Louis van Gaal houdt vertrouwen in Robin van Persie. De Nederlandse spits staat in het thuisduel met Hull City gewoon aan de aftrap. Hij vormt de voorhoede met Wayne Rooney.

De opstelling: De Gea; Valencia, Smalling, Carrick, Rojo; Fellaini, Mata, Di Maria Young; Rooney, Van Persie.

15.02 uur: GOAL ARSENAL
Na ruim een uur wordt de druk van Arsenal te machtig voor de defensie van WBA. Santi Cazorla zet voor, Danny Welbeck knikt binnen. Het is 0-1 in West Bromwich.

14.33 uur: ROBBEN AAN DE AFTRAP, HEITINGA WISSEL
Arjen Robben start, zoals verwacht, gewoon weer in de basis bij Bayern München. De Duitse topclub gaat op bezoek bij het Hertha BSC, waar trainer Jos Luhukay opnieuw geen basisplaats heeft ingeruimd voor John Heitinga. Daarentegen start Roy Beerens wel in de basis bij Hertha. Hieronder de 22 namen die in Berlijn aan de aftrap verschijnen.

Hertha BSC: Kraft; Ndjeng, Hegeler, Brooks, N. Schulz; Hosogai, Skjelbred ; Beerens, Stocker, Ben-Hatira; Schieber.
Bayern München:
Neuer; Rafinha, Boateng, Dante; Bernat, Alonso; Robben, Müller, Götze, Ribéry; Lewandowski.

14.31 uur: RUSTSTAND WEST BROMWICH ALBION - ARSENAL 0-0
Geen treffers in het Hawthorns Stadium van West Bromwich Albion. Het duel moet nog los komen. Tot dusver slechts wat kleine kansjes. Hopelijk brengt de tweede helft meer spektakel.

13.45 uur: AFTRAP WEST BROMWICH ALBION - ARSENAL
De bal rolt in Londen. Na de nederlagen tegen Swansea City en Manchester United (beiden 2-1) hoopt Arsenal op bezoek bij West Bromwich Albion een einde te maken aan die negatieve reeks. Hieronder de opstellingen.

West Bromwich Albion: Foster; Wisdom, Lescott, Dawson, Pocognoli; Gardner, Mulumbu, Brunt, Dorrans, Sessegnon; Berahino.
Arsenal: Martinez; Chambers, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Sánchez, Ramsey, Cazorla, Flamini, Welbeck; Giroud.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.