Real Madrid wint jubileumduel Mourinho met tien man

In tegenstelling tot Atlético vorige week (2-1) weet Real Madrid wel hoe het de derby tegen stadgenoot Rayo Vallecano moet winnen. Al na twaalf minuten bleek het duel in Santiago Bernabéu beslist, hoewel Sergio Ramos het feest met twee gele kaarten verstierde. Het bleef ondanks de man minder wel 2-0 voor Real.

Real Madrid wint jubileumduel Mourinho met tien man

José Mourinho koos gezien het drukke programma voor Álvaro Morata in de punt van de aanval. Gonzalo Higuaín was geschorst en Karim Benzema nam plaats op de bank. Ook Álvaro Arbeloa en Luka Modric waren geschorst. De komende weken wacht een dubbele ontmoeting met Barcelona (de return in de beker en het competitietreffen) en de return op bezoek bij Manchester United in de Champions League.

Morata betaalde het vertrouwen van Mourinho direct uit. Na drie minuten schoof hij de bal in de verre hoek, nadat Mesut Özil de bal van de rechterkant van het veld had teruggelegd. Negen minuten later gaf Özil de assist op een treffer van Sergio Ramos: 2-0. Ramos zou zes minuten later weer een hoofdrol opeisen.

Na in de zeventiende minuut een gele kaart te hebben gekregen voor een licht vergrijp, kreeg hij zo'n zestig seconden later zijn tweede wegens hands. Het was alweer zijn zestiende rode kaart in dienst van Real Madrid. De straf bleek een bittere pil voor Morata, die als enige spits het veld moest ruimen voor verdediger Raúl Albiol.

Ook met tien man had Real weinig te duchten van de tegenstander. Een schot van Roberto Trashorras over het Real-doel was vlak voor rust het gevaarlijkste wapenfeit van de derde club van Madrid. Clubtopscorer Piti viel alleen op door een schwalbe en een doelpoging (in buitenspelpositie) tegen de paal.

Via Kaká, Cristiano Ronaldo en Sami Khedira kreeg Real nog wel mogelijkheden, maar veel risico nam het niet meer. Real heeft nu 49 punten en staat derde. Vallecano blijft ondanks het verlies zevende.

Overige uitslagEspanyol - Real Betis 1-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen