Ronaldo zet de jacht in op Real-legende Hugo Sánchez

Cristiano Ronaldo begint woensdagavond tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United (aftrap 20.45 uur) de jacht op het doelpuntentotaal van Real Madrid-legende Hugo Sánchez. De voormalige Mexicaanse topschutter wordt het volgende slachtoffer van de scoringsdrang van de Portugese aanvaller.

Ronaldo zet de jacht in op Real-legende Hugo Sánchez

Ronaldo schroefde zijn totaalproductie voor Real afgelopen zaterdag met zijn drie doelpunten in het thuisduel met Sevilla (4-1 zege) op naar 182 goals in 179 officiële wedstrijden. Daarmee passeerde hij oud-speler Francisco 'Paco' Gento op de topscorerslijst aller tijden van De Koninklijke.

Ronaldo heeft nu nog maar vijf spelers vóór zich in het topschuttersklassement van de Madrileense club. Raúl is met 323 doelpunten nog altijd de onbetwiste nummer één. Hugo Sánchez bezet met 208 doelpunten de vijfde plaats.

De kans is groot dat Ronaldo woensdagavond tegen zijn oude werkgever tot scoren komt. De Portugese sterspeler is het nieuwe kalenderjaar furieus begonnen met veertien doelpunten in zijn eerste tien officiële optredens. In dit seizoen staat de teller voor hem al op 36 goals in 35 duels.

Uiteraard zal er behalve Ronaldo ook gelet worden op de scoringsdrift van United-aanvaller Robin van Persie. De Oranje-spits was deze jaargang bij The Red Devils ook al goed voor 23 treffers in 31 officiële wedstrijden. <br /> Klik op bovenstaand beeld voor een grotere weergave

Tekst en graphic: Ramon Min Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen