Real Madrid heeft de koppositie in La Liga zaterdagavond weer overgenomen van Girona. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti ondervond in Estadio Santiago Bernabéu weinig hinder van laagvlieger Granada.

Real Madrid
2 - 0
Granada
Granada

Real zag concurrent Girona zaterdagmiddag al winnen van Valencia, waardoor de Madrilenen weer in de achtervolging moesten op de ploeg van Daley Blind. Real trof met Granada op papier een tussendoortje: de Andalusiërs staan voorlaatste in La Liga. De thuisploeg deed het voor de pauze rustig aan, maar wist uit een van de spaarzame aanvallen wel tot scoren te komen.

Na een fraaie steekpass van Toni Kroos dook Brahim Díaz alleen op voor keeper André Ferreira, die al na elf minuten de geblesseerde doelman Raúl Fernández verving. Díaz rondde daarna beheerst af: 1-0. Jude Bellingham hoopte vlak voor rust op een penalty, maar scheidsrechter Pablo González Fuertes gaf geen gehoor aan de smeekbede van de Engelsman.

Reeks Rodrygo
Joselu dook nog voor de pauze gevaarlijk op voor Granada-goalie Ferreira, maar zijn inzet ging net naast. Na een klein uur werd het alsnog 2-0. Na een fraaie combinatie tussen Díaz en Joselu kwam de bal voor de rechtervoet van Bellingham, die zijn schot gekeerd zag worden door Ferreira. In de rebound schoot de inkomende Rodrygo alsnog raak. Voor de Braziliaan was het alweer zijn zevende treffer in zijn laatste vijf duels voor Real.

Rodrygo, die tot zijn huidige serie in 185 officiële wedstrijden voor Real nooit meer dan twee wedstrijden achter elkaar scoorde, kreeg vijf minuten voor tijd een applauswissel in Bernabéu. Real komt mede door zijn goal weer aan kop in La Liga. De Madrilenen staan na vijftien duels op basis van een beter doelsaldo boven Girona (allebei 38 punten). Real gaat volgende week op bezoek bij nummer zeven Real Betis.