Frenkie de Jong blijft stoïcijns voor topper tegen angstgegner

Reacties

Terwijl de druk op Barcelona toeneemt door de achterstand op Real Madrid, probeert Frenkie de Jong zo rustig mogelijk te blijven. Ook mindere resultaten tegen Atlético Madrid in het recente verleden baren hem geen zorgen op weg naar de nieuwe confrontatie met Los Colchoneros.

Frenkie de Jong blijft stoïcijns voor topper tegen angstgegner
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Voor aanvang van de vijftiende speelronde in La Liga heeft Barça een achterstand van vier punten op zowel Real als Girona. Atlético heeft net als het team van Xavi 31 punten, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. In de titelrace rust op dit moment dus de meeste druk op de schouders van de Catalanen. Atlético is juist groeiende. De zege op Feyenoord van afgelopen dinsdag was voor de Madrilenen al de elfde overwinning in de laatste dertien wedstrijden.

'Atlético blijft een team met veel kwaliteit', zegt De Jong op de clubsite. 'Ze hebben een grote selectie met veel topspelers. Het is altijd zwaar en intens tegen ze. Maar om eerlijk te zijn bereiden we ons op deze wedstrijd net zo voor als op iedere andere wedstrijd. We gaan gewoon voor de zege', vertelt de Oranje-international stoïcijns.

De 26-jarige spelmaker geeft aan goede herinneringen te hebben aan de thuiswedstrijd tegen Atlético van vorig seizoen. Barça won toen met 1-0. 'En daardoor creëerden we een gat van negen of twaalf punten, ik weet het niet meer precies', aldus De Jong, die met zijn team vorig seizoen twee keer Atlético versloeg. In de jaren daarvoor had Barcelona het juist erg lastig tegen de concurrent. Van de vijf ontmoetingen in 2020 en 2021 won Barça er niet een. De Jong heeft in zijn carrière alleen vaker verloren van Real Madrid, Bayern München en Athletic de Bilbao.

De topper van zondagavond betekent voor De Jong ook een weerzien met collega-international Memphis Depay. De aanvaller is hersteld na blessureleed en heeft inmiddels in de aanloop naar de wedstrijd tegen zijn oude club twee korte invalbeurten achter de rug. Bij Barcelona zijn ze op hun hoede voor zowel oude bekende Memphis als Antoine Griezmann. De Jong: 'Ze hebben allebei zo veel kwaliteit.'

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
37
29
7
1
87-26
+61
94
2
Barcelona
37
25
7
5
77-43
+34
82
3
Girona
37
24
6
7
78-46
+32
78
4
Atlético Madrid
37
23
4
10
68-43
+25
73
5
Athletic de Bilbao
37
18
11
8
60-37
+23
65
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.