Real Madrid wacht miljoenen na zware blessure Modric

Reacties

De blessure die de Kroaat Luka Modric tijdens een interland van Kroatië opliep, is een stuk erger dan verwacht. Zijn club Real Madrid moet hem drie tot vier maanden missen. Dat levert de Spaanse club evenwel een fors geldbedrag op.

Real Madrid wacht miljoenen na zware blessure Modric

Modric viel tijdens het EK-kwalificatieduel van Kroatië met Italië uit met een blessure. Waar eerst werd gedacht dat het om een lieskwetsuur ging, blijkt hij nu een spier in zijn linkerdijbeen te hebben gescheurd. Voor zo'n blessure staat drie tot vier maanden hersteltijd.

Volgens het Spaanse AS kan Real Madrid de Kroaat pas in februari volgend jaar weer inzetten, wat zou neerkomen op een absentie van ongeveer twintig wedstrijden. Ook moet hij het WK voor clubteams, dat in december in Marokko gespeeld wordt, laten schieten. Real houdt echter hoop dat Modric binnen zes tot acht weken weer fit is. Een doekje voor het bloeden zal zijn dat de Spaanse grootmacht volgens de FIFA-reglementen een flinke schadevergoeding tegemoet kan zien.

De regels schrijven voor dat wanneer een speler tijdens interlands op de officiële FIFA-kalender geblesseerd raakt en meer dan 28 achtereenvolgende dagen niet inzetbaar is voor zijn club, die werkgever recht heeft op compensatie. Gezien het salaris van Modric komt dat voor Real neer op zo'n 1,6 miljoen euro. In het ergste geval, als de middenvelder geopereerd moet worden en zo'n zes maanden out is, kan dat bedrag zelfs oplopen tot het dubbele.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.