Kroaten verleggen aandacht naar voetblessure Modric

Reacties

Een dag na de met 3-1 verloren openingswedstrijd tegen Brazilië heeft Kroatië al weer iets nieuws om zich zorgen te maken. Tot nu toe ging het vooral over de missers van scheidsrechter Yuichi Nishimura, maar inmiddels is de aandacht verlegd naar Luka Modric. De 28-jarige spelmaker kampt met een voetblessure.

Kroaten verleggen aandacht naar voetblessure Modric

Modric nam Kroatië donderdag bij de hand tegen Brazilië, dat ondanks de ingevingen van de middenvelder van Real Madrid zegevierde dankzij een makkelijk gegeven penalty en een afgekeurd doelpunt van Ivan Perisic. De ploeg van bondscoach Niko Kovac kan later dit WK tegen Kameroen (18 juni) en Mexico (23 juni) alsnog kwalificatie voor de achtste finale moet veiligstellen, maar dat moet mogelijk gebeuren zonder Modric.

'Luka is met onze teamartsen in het ziekenhuis van Salvador. Hij moet een aantal onderzoeken ondergaan om vast te stellen hoe serieus het is', vertelde Kovac vrijdag tegenover de Kroatische televisie. Modric liep de blessure op tegen Brazilië. 'God verhoede dat hem iets ernstigs is overkomen. Dat zou een flinke tegenvaller zijn voor ons.'

Kroatië kan de rest van het WK wel weer beschikken over Mario Mandzukic. De spits van Bayern München, waar hij wil vertrekken, was tegen Brazilië geschorst na zijn rode kaart in de play-offs van vorig jaar tegen IJsland. Tegen Brazilië verving Hull City-aanvaller Nikica Jelavic hem nog in de punt van de aanval.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.