Kroatië kiest de aanval in WK-opener tegen Brazilië

Reacties

Afgaande op de opstellingen van beide teams wordt de openingswedstrijd van het WK 2014 een groot spektakel. Zowel Luiz Felipe Scolari als Niko Kovac heeft geen verrassingen in petto, maar dat betekent wel dat vooral Kroatië om 22.00 uur zeer aanvallend voor de dag komt tegen het favoriet geachte gastland Brazilië.

Kroatië kiest de aanval in WK-opener tegen Brazilië

Heel even leek het erop dat Kovac (foto) met Marcelo Brozovic een echte controleur zou neerzetten naast Luka Modric, maar de bondscoach van Kroatië heeft zijn in balbezit denkende koppel Modric-Ivan Rakitic toch in stand gehouden. Daarvóór spelen met Ivan Perisic, Mateo Kovacic en Ivica Olic nog drie aanvallend denkende middenvelders, terwijl ook de backs Darijo Srna en Sime Vrsaljko – de vervanger van de geblesseerde Danijel Pranjic - de aanval niet schuwen.

Op de spitspositie heeft Kroatië wel aan kwaliteit moeten inboeten. Mario Mandzukic kreeg een rode kaart in de WK-play-offs tegen IJsland, waardoor de spits van – nu nog – Bayern München het duel in de Arena de São Paulo moet laten schieten. Nikica Jelavic is zijn vervanger. De 28-jarige aanvaller werd halverwege dit seizoen door Everton verhuurd aan Hull City, waarvoor hij vijf keer scoorde. De in Brazilië geboren Eduardo begint daardoor op de bank.

Brazilië moet de torenhoge verwachtingen van het thuispubliek, dat met ruim zestigduizend man in groten getale aanwezig is om de Selecão te steunen, waarmaken met de beproefde basisopstelling. Dat betekent dat Oscar toch aan de aftrap mag verschijnen van Scolari. Omdat de aanvallende middenvelder van Chelsea niet kon overtuigen in de voorbereiding op het WK, was er sprake van dat Willian zijn clubgenoot zou vervangen.

De opstellingen voor de openingswedstrijd van het WK 2014

Brazilië: Júlio César; Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo; Paulinho, Luiz Gustavo; Hulk, Oscar, Neymar; Fred.
Kroatië: Pletikosa; Srna, Corluka, Lovren, Vrsaljko; Rakitic, Modric; Perisic, Kovacic, Olic; Jelavic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.