VI Live: Brazilië klopt Kroatië dankzij Neymar en arbiter

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het WK op de voet volgt

VI Live: Brazilië klopt Kroatië dankzij Neymar en arbiter

23.55 uur: EINDSTAND BRAZILIË-KROATIË 3-1
Afgelopen! Brazilië houdt drie punten over aan het openingsduel van het WK, maar de zege verdient absoluut niet de schoonheidsprijs. De Goddelijke Kanaries werden in het zadel geholpen door arbiter Yuichi Nishimura, die hen een onterechte strafschop toebedeelde bij een 1-1 stand (eigen doelpunt Marcelo en treffer Neymar). De strafschop werd - met moeite - benut door Neymar, waarna Oscar vlak voor tijd de 3-1 maakte.

23.50 uur: BRAZILIË BESLIST DUEL
Oscar zorgt voor opluchting in São Paulo. Met een puntertje velt de aanvallende middenvelder het vonnis over Kroatië, dat heel dicht bij een stunt was: 3-1.

23.47 uur: WISSEL BRAZILIË
Scolari vervangt Neymar, die twee keer scoorde, door Ramires.

23.43 uur: AFGEKEURD DOELPUNT
Wéér mag Brazilië niet klagen over Yuichi Nishimura. Nu keurt hij een zuiver doelpunt van Kroatië af na een vermeende overtreding van Ivica Olic op Júlio César, maar er leek weinig aan de hand. Olic reageert woest op het besluit van de Japanse scheids, die een bar slechte wedstrijd fluit.

23.36 uur: KOPKANS DAVID LUIZ
Een flinke kans voor David Luiz na een afgemeten voorzet vanaf rechts van Oscar. De opgekomen verdediger mikt echter ruim naast.

23.30 uur: NEYMAR KOMT GOED WEG
Neymar benut de makkelijk gegeven penalty met moeite. Na een aarzelende aanloop van de Braziliaan komt doelman Stipe Pletikosa nog heel dichtbij, maar hij zit: 2-1.

23.28 uur: PENALTY BRAZILIË
Brazilië krijgt hulp van scheidsrechter Yuichi Nishimura. Fred wordt licht vastgehouden door Vedran Corluka en gaat gewillig naar de grond.

23.22 uur: SCOLARI REAGEERT
Bondscoach Luiz Felipe Scolari reageert meteen door met spelmaker Hernanes meer creativiteit in zijn ploeg te brengen. Box-to-box-speler Paulinho gaat naar de kant.

23.20: KROATIE WISSELT
Kroatië gaat alsnog wat behoudender spelen. Bondscoach Niko Kovac brengt Marcelo Brozovic in de ploeg voor nummer 10 Mateo Kovacic. Brozovic is een 21-jarige middenvelder van Dinamo Zagreb.

23.15: WEINIG SPEKTAKEL
Zoveel spektakel als de eerste helft bood, zo weinig valt er nog te genieten na rust. Het is nog wachten op de eerste fatsoenlijke mogelijkheid voor een van beide ploegen.

23.05 uur: DE BAL ROLT WEER
De tweede helft gaat van start in Saõ Paulo.

22.49 uur: RUSTSTAND BRAZILIË - KROATIË 1-1
Na de goal van Neymar heeft Brazilië nauwelijks meer gevaar kunnen stichten. Beide ploegen gaan de kleedkamers in met een 1-1 stand.

22.30 uur: NEYMAR MAAKT GELIJK
Twee minuten na zijn overtreding doet Neymar in positieve zin van zich spreken: 1-1! Hoewel de allerminst harde inzet niet onhoudbaar lijkt voor Stipe Pletikosa, ziet de Kroatische doelman de bal via de binnenkant van de paal toch het doel ingaan.

22.28 uur: EERSTE GEEL VOOR NEYMAR
De eerste gele kaart van dit WK is voor Neymar. De Braziliaanse sterspeler tikt Luka Modric op zijn kin met een uitgestoken onderarm. Neymar mag zichzelf enigszins gelukkig prijzen dat scheidsrechter Yuichi Nishimura niet meteen de rode kaart trok.

22.25 uur: MARCELO SCHRIJFT HISTORIE
Marcelo is de eerste Braziliaan in de WK-historie die een eigen doelpunt maakt. Het is ook voor het eerst dat een mondiale eindronde begint met een eigen goal.

22.23 uur: PLETIKOSA REDT
Brazilië komt nu los! Na een goede actie van Neymar op de achterlijn komt Paulinho net tekort om binnen te tikken. Het daaropvolgende afstandsschot van Oscar houdt Stipe Pletikosa met een uitstekende redding uit zijn doel.

22.22 uur: EERSTE GEVAAR BRAZILIË
Het eerste gevaarlijke moment van Brazilië is daar. Paulinho creëert vanuit een moeilijke hoek ruimte voor een schot maar stuit op de vuisten van Stipe Pletikosa.

22.17 uur: BRAZILIË SPRANKELT NOG NIET
Brazilië heeft vooralsnog moeite de Kroatische defensie open te breken. Behalve wat geblokte schoten van afstand en een voorzet die net niet bij Neymar terecht kwam is Kroatië nog niet in de problemen gekomen.

22.12: VALSE START BRAZILIË
Wat een domper! Brazilië staat na twaalf minuten op achterstand. Marcelo tikt de bal in eigen doel, nadat Nikica Jelavic de bal niet vol genoeg toucheerde om de voorzet van Ivica Olic tot doelpunt te promoveren.

22.08 uur: OLIC DICHTBIJ
Zoals gezegd: Kroatië gaat zich niet verstoppen in deze wedstrijd. Ivica Olic kopt maar rakelings naast!

22.00 uur: HET WK IS BEGONNEN
Eindelijk! Het WK 2014 is begonnen! Kroatië trapt de mondiale eindronde in gang.

21.56 uur: BRAZILIAANSE PASSIE
Een onvervalst kippenvelmoment: het Braziliaanse volkslied. De bezieling en de passie spat er vanaf op het moment dat de elf spelers van de Selecão, en met hen de zestigduizend fans, het volkslied van Brazilië zingen.

21.03 uur: OPSTELLINGEN BRAZILIË - KROATIË
De opstellingen voor de openingswedstrijd zijn bekend. Beide teams treden aan met de verwachte elf namen. Bij Brazilië krijgt Oscar dus het vertrouwen van bondscoach Luiz Felipe Scolari, die niet geheel tevreden was over de optredens van de aanvallende middenvelder van Chelsea in aanloop naar het WK.

Kroatië speelt ondanks de sterke opponent vol op de aanval. Met Ivan Rakitic, Luka Modric, Ivan Perisic, Mateo Kovacic en Ivica Olic stuurt bondscoach Niko Kovac vijf aanvallend denkende middenvelders het veld in. Mario Mandzukic ontbreekt bij de Kroaten door een schorsing. Nikica Jelavic vervangt hem. Danijel Pranjic kampt met een enkelblessure en moest zijn plek als linksback daardoor afstaan aan Sime Vrsaljko.
Opstellingen:
Brazilië:
Júlio César; Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo; Paulinho, Luiz Gustavo; Hulk, Oscar, Neymar; Fred.
Kroatië: Pletikosa; Srna, Corluka, Lovren, Vrsaljko; Rakitic, Modric; Perisic, Kovacic, Olic; Jelavic.

20.30 uur: AFTRAP WK NADERT
Nog anderhalf uur tot de aftrap van de openingswedstrijd van het WK 2014 tussen Brazilië en Kroatië! De openingsceremonie is inmiddels in volle gang. De Arena de São Paulo zit volgepakt met ruim zestigduizend toeschouwers, die een schitterend schouwspel te zien krijgen. Pitbull, Jennifer Lopez en Claudia Leitte sluiten de opening af met het officiële WK-lied We Are One.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.