Kovac vreest straf: 'Schaam me voor onze fans'

Reacties

Kroatië-bondscoach Niko Kovac haalde na het EK-kwalificatieduel met Italië (1-1) uit naar de supporters van zijn eigen land, die er met het gooien van vuurwerk tot tweemaal toe voor zorgden dat het duel moest worden stilgelegd door arbiter Björn Kuipers.

Kovac vreest straf: 'Schaam me voor onze fans'

'Het spijt me enorm. Ik schaam me voor wat er gebeurd is', sprak Kovac na afloop op de persconferentie. 'Ik heb tegen onze fans gezegd dat ze ons te schande hebben gemaakt. Dit zal nooit meer gebeuren. Sorry. Onze supporters hebben er echt een puinhoop van gemaakt.'

'Wij Kroaten zijn een volk met een vriendelijk karakter. Dit past niet bij ons. Ik ga er vanuit dat er sancties zullen volgen', blikte Kovac alvast vooruit op een straf van de UEFA. De keuzeheer liet weten zich zorgen te maken over de blessure van Luka Modric, die al in de 28ste minuut geblesseerd uitviel.

'Zonder hem hadden we het een stuk lastiger. Het ziet er niet goed uit voor hem. Hij zal morgen worden onderzocht', aldus Kovac over de speler van Real Madrid. De verwachting is dat Modric ongeveer drie weken uit de roulatie zal zijn.

Oorlog
Kroatisch voetbalicoon Zvonimir Boban uitte zich na de wedstrijd in San Siro in hardere bewoordingen. 'Als er ooit een oorlog der intelligentie zou uitbreken, verschijnen dit soort figuren ongewapend op het strijdtoneel', verwees de oud-speler van AC Milan naar de in zijn ogen hersenloze aanstichters.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.