Real Madrid blakend van vertrouwen naar Marokko

Real Madrid heeft op bezoek bij Almería zijn twintigste overwinning op rij geboekt: 1-4. Het gat met nummer twee Barcelona, dat zaterdag tegen Getafe speelt, groeit daardoor naar vijf punten.

De Koninklijke kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Isco, die doelman Rubén kansloos liet met een prachtige effectbal in de verre hoek. Vijf minuten later maakte Almería gelijk via een poeier van Verza. Vlak voor de pauze nam Real weer de leiding. Gareth Bale promoveerde een voorzet van Toni Kroos koppend tot doelpunt (foto).

Almería liet na rust een uitgelezen kans op de tweede gelijkmaker liggen: Verza liet een door Marcelo veroorzaakte strafschop onbenut. In de slotfase liep Real daardoor eenvoudig uit naar een eclatante overwinning. Zowel de 1-3 als de 1-4 kwam op naam van Cristiano Ronaldo, die in vijftien competitieduels liefst 25 keer scoorde.

Real begint dinsdag aan het WK voor clubteams in Marokko, waar Cruz Azul (Mexico) of Western Sydney Wanderers (Australië) de tegenstander is in de halve finale.