Almería bevreesd voor Madrileense doelpuntenregen

Reacties

Real Madrid speelt vanavond op bezoek bij UD Almería (20.45 uur) zijn laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. De formatie van trainer Carlo Ancelotti reist komend weekend naar Marokko waar het zich gaat klaarstomen voor het veroveren van het WK voor clubs.

Almería bevreesd voor Madrileense doelpuntenregen

Real Madrid is op dit moment het best presterende clubteam op de Europese velden. De Koninklijke won zijn laatste negentien officiële duels (een nieuw Spaans record) en rekent tegen UD Almería op niets minder dan drie punten.

Real Madrid toont zich dit seizoen bijzonder productief. De mannen van Ancelotti denderen in recordtempo af op hun honderdste treffer in alle competities. Na 25 competitieve wedstrijden in deze jaargang staat de teller voor de koploper in La Liga al op 79, een geweldig gemiddelde van 3,16 goals per duel.

Als we de productie van Real in La Liga onder de loep nemen, dan valt op dat de ploeg in uitwedstrijden vaker scoort dan in het eigen Bernabéu: 24 goals om 27. Die 27 treffers (in zeven duels) zijn er maar drie minder dan de gezamenlijke (!) uit-productie van Barcelona (12), Valencia (10) en Atlético Madrid (8).

Mijlpaal Cristiano
Uiteraard is Cristiano Ronaldo hoofdverantwoordelijke voor de Madrileense doelpuntenregen. De Portugese superster was dit seizoen in La Liga al goed voor 23 treffers, twaalf goals meer dan de volledige productie van Almería tot nu toe. Inclusief alle andere competities waarin Real dit seizoen uitkwam, staat de teller voor hem op dertig goals in 22 optredens.

Het duel met Almería wordt de vierhonderdste competitiewedstrijd in de loopbaan van Cristiano Ronaldo. In de 399 duels namens achtereenvolgens Sporting Lissabon (25), Manchester United (196) en Real Madrid (178) maakte de Portugees 287 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.