Messi en Cristiano Ronaldo laten voetbalwereld duizelen

Reacties

De recente storvloed aan doelpunten, records en mijlpalen van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo neemt dusdanige vormen aan dat de cijfers doen duizelen. VI doet een poging de dadendrang van beide smaakmakers in perspectief te zetten.

Messi en Cristiano Ronaldo laten voetbalwereld duizelen

● Messi maakte tegen Espanyol voor de derde keer in zijn laatste vier wedstrijden voor Barcelona een hattrick: in de duels met Sevilla (5-1), APOEL Nicosia (0-4) en Espanyol (5-1). Alleen uit tegen Valencia (0-1) bleef hij droog staan.

● Cristiano Ronaldo staat na dertien competitiewedstrijden in dit seizoen op 23 doelpunten. Hij heeft daarmee meer doelpunten gemaakt dan 71 (!) van de 97 teams in de vijf belangrijkste competities van Europa (Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje).

● Messi maakte voor de vijfde keer dit kalenderjaar een hattrick. In totaal heeft hij nu in 32 wedstrijden als prof minstens drie doelpunten gemaakt: 29 namens Barcelona en drie bij de Argentijnse nationale ploeg.

● Cristiano Ronaldo staat op 30 hattricks in zijn profloopbaan. Hij maakte er één als speler van Manchester United, twee in de Portugese nationale ploeg en inmiddels 27 namens De Koninklijke.

● Messi is dit seizoen opvallend vaak trefzeker met zijn zwakkere rechtervoet. Van de twintig doelpunten voor Barcelona in dit seizoen maakte hij er acht met rechts, tien met links en twee met het hoofd.

● Cristiano Ronaldo is sinds afgelopen zaterdag de negende speler die de grens van tweehonderd doelpunten heeft bereikt in La Liga. Hij had slechts 5,5 seizoen en 178 wedstrijden nodig voor dat aantal en is daarmee sneller dan elke andere speler in de historie van de Spaanse topcompetitie.

● Messi passeerde tegen Espanyol de grens van 400 doelpunten als speler van Barcelona. De teller voor de Argentijn staat na 486 officiële én vriendschappelijke wedstrijden op 402: 374 goals in competitieve duels en 28 in vriendschappelijke wedstrijden.

● Het is begin december en Cristiano Ronaldo staat dit seizoen voor club en land al op 31 doelpunten. Hij maakte er tot nu toe 29 bij Real Madrid (in 21 competitieve duels) en twee voor Portugal (in vier interlands). Geen enkele andere speler op de Europese velden is deze jaargang zo productief als de Portugees.

● Sinds Cristiano Ronaldo in de zomer van 2009 Manchester United verruilde voor Real Madrid, maakte hij en Lionel Messi samen 402 doelpunten in La Liga. De Portugees staat op 200 goals in 178 duels, de Argentijn op 202 goals in 182 wedstrijden. Samen zijn beide spelers elk seizoen in La Liga gemiddeld goed voor 73 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.