Messi redt Barcelona in derby

Barcelona heeft de stadsderby tegen Espanyol winnend afgesloten. Uitblinker Lionel Messi zorgde ervoor dat de openingstreffer van de bezoekers zonder grote gevolgen bleef voor de thuisploeg: 5-1.

Espanyol kreeg in de dertiende minuut Camp Nou stil door brutaal de score te openen. Sergio García profiteerde van balverlies van Sergio Busquets door met links de bal tegen de touwen te schieten.

De bezoekers hielden die voorsprong lang vast, maar vlak voor rust nam Messi (op de foto viert hij een treffer met Neymar) zijn elftal bij de hand door met een geplaatst schot de 1-1 te maken. In de vijftigste minuut zorgde een kunststukje van de Argentijnse aanvaller voor de voorsprong van Barcelona. Hij speelde de bal door de benen van Juan Fuentes en schoot met rechts raak: 2-1.

Drie minuten later kopte Gerard Piqué binnen uit een corner van Ivan Rakitic en was de wedstrijd beslist. Pedro, die Luis Suarez verving, tilde de stand naar 4-1, voordat Messi op aangeven van diezelfde Pedro zijn derde doelpunt van de dag maakte. De vervangen Suarez wacht intussen nog altijd op zijn eerste competitietreffer voor Barcelona.

De Catalanen staan tweede in de Primera División, met twee punten achterstand op koploper Real Madrid. Barcelona heeft nu zeven officiële wedstrijden op rij gewonnen.