B-ploeg Barcelona eenvoudig langs derdeklasser Huesca

Barcelona heeft een grote stap gezet naar de volgende ronde van het toernooi om de Spaanse beker. In Estadio El Alcoraz boekte de ploeg van trainer Luis Enrique in de eerste van de twee ontmoetingen een grote zege op derdeklasser SD Huesca: 0-4.

Zonder Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar, Xavi en Dani Alves, maar met de talentvolle aanvaller Munir El Haddadi en de herstelde middenvelder Andrés Iniesta in de basis kreeg Huesca alle hoeken van het veld te zien.

Ivan Rakitic opende met een goed genomen vrije trap de score, terwijl Pedro vlak voor de rust de 0-3 voor zijn rekening nam. Tussendoor was reserve-aanvoerder Iniesta (foto) verantwoordelijk voor de tweede treffer van de avond. De kleine spelmaker stond anderhalve maand aan de kant met een kuitblessure, maar luisterde zijn rentree op met een strak schot in de bovenhoek.

Na de rust voerde Rafinha de score verder op tegen de nummer vijftien van de Spaanse Segunda División B. Over twee weken volgt de return in Camp Nou, al lijkt die confrontatie slechts een formaliteit.

Sevilla - CE Sabadell 5-1
Amper een week na de 2-0 nederlaag in De Kuip heeft Sevilla zich kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de Spaanse beker. Het eerste duel werd al met 6-1 gewonnen, maar ook tijdens de return in Sevilla had Sabadell geen schijn van kans. De club uit de Segunda División kwam op voorsprong door een treffer van José Collantes, maar moest daarna lijdzaam toekijken hoe Kevin Gameiro, Gerard Deulofeu en uitblinker Iago Aspas (drie doelpunten) de achterstand ombogen naar een 5-1 overwinning. De hattrick van Aspas was bijzonder. Hij deed dat immers in een tijdbestek van vier minuten: in de 59ste, 60ste en 62ste minuut was hij trefzeker.