Cristiano Ronaldo en Real Madrid grijpen records tegen Celta

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft Real Madrid met een hattrick langs Celta de Vigo geholpen: 3-0. De Portugese aanvaller kwam in zijn zeventiende opeenvolgende thuiswedstrijd weer tot scoren en bracht zijn competitietotaal al op 23.

Cristiano Ronaldo en Real Madrid grijpen records tegen Celta

Ronaldo kon in het thuisduel met Celta drie mijlpalen bereiken en in die opdracht slaagde de Portugese superster. In de 21ste minuut opende hij met een strafschop, die hij zelf versierd had, de score. Om in de 65ste minuut (volley) en de 81ste minuut (intikker) nog een keer te scoren en zijn hattrick compleet te maken.

Dat was alweer zijn 23ste hattrick in de Primera División en dat is een record. Telmo Zarra en Alfredo di Stéfano (22 hattricks) deelden dat record met Ronaldo, maar de Portugees staat nu op eenzame hoogte. Bovendien maakte Ronaldo zijn tweehonderdste competitietreffer voor Madrid. Daar had hij slechts 178 duels voor nodig. Ook maakte hij zijn 150ste officiële doelpunt namens Real Madrid, dat met de zege de koppositie verstevigde, in Bernabéu.

Door de eenvoudige zege heeft Real Madrid inmiddels achttien officiële duels (!) op rij gewonnen. Daarmee werd een record van rivaal Barcelona geëvenaard. Onder trainer Frank Rijkaard won de Catalaanse grootmacht tussen oktober 2005 en januari 2006, de periode kort na het debuut van Lionel Messi, achttien keer op rij. Als Real het Champions League-duel met Ludogorets op 9 december in Madrid ook winnend afsluit, kan het Rijkaard zijn record definitief afhandig maken.

Athletic de Bilbao – Córdoba 0-1
Córdoba heeft na veertien speelronden eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. De promovendus boekte dankzij een doelpunt van Nabil Ghilas een zeer welkome triomf op Athletic de Bilbao. Door de zege doet Córdoba de laatste plaats over aan Elche. Bilbao staat negende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.