Real laat knie zorgenkind Varane uitgebreid onderzoeken

Real Madrid laat Raphael Varane uitgebreid onderzoeken om de precieze oorzaak achter zijn aanhoudende knieklachten te achterhalen. De twintigjarige centrumverdediger gaat nog steeds gebukt onder de nasleep van de knieoperatie die in mei bij hem werd uitgevoerd.

Real laat knie zorgenkind Varane uitgebreid onderzoeken

Varane onderging die ingreep vanwege een zware meniscusblessure, maar is ondanks een rustperiode van zes maanden nog steeds niet volledig hersteld. Het lukt de Fransman niet om een reeks wedstrijden te spelen, omdat de geopereerde knie na een duel telkens ontstoken raakt en rust behoeft.

De Koninklijke maakt zich om die reden ernstig zorgen over de fysieke gesteldheid van Varane, die als een van de grootste verdedigende talenten ter wereld wordt gezien. Real betaalde medio 2011 ruim tien miljoen euro voor de toen pas achttienjarige mandekker van RC Lens. Varane werkte zich sindsdien op tot international van Frankrijk en basiskracht van Real.

Na de tests die de komende dagen zullen worden afgenomen wordt besloten of Varane weer aansluit bij de spelersgroep, of dat hem een nieuwe langdurige revalidatietermijn wacht. Een nieuwe operatie is in dat laatste geval ook niet uitgesloten. Varane speelde dit seizoen pas vier wedstrijden voor de Madrileense topclub en kwam sinds 9 november (5-1 tegen Real Sociedad) niet meer in actie voor zijn werkgever.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen