Real blijft voor tiende keer dit seizoen zonder driepunter

Real Madrid heeft het gat met Barcelona niet kunnen verkleinen. Op bezoek bij Real Zaragoza speelde De Koninklijke gelijk; daarmee leed het voor de tiende keer dit seizoen puntenverlies.

Trainer José Mourinho heeft al meerdere malen aangegeven dat de landstitel niet meer haalbaar is, maar door het puntenverlies van Barcelona bij Celta de Vigo (2-2) kon het verschil worden teruggebracht tot elf punten. Maar ondanks dat gegeven kwam Real Madrid maar moeilijk op gang bij Real Zaragoza. Hoewel Real Madrid meer balbezit had, was Zaragoza vaker gevaarlijk.

Al na zes minuten spelen wist de thuisploeg de 1-0 op het scorebord te zetten. Rodri, dit seizoen gehuurd van Barcelona, kreeg wat ruimte en schoot de bal met veel gevoel in de hoek. La Romareda stond op zijn kop. Real Madrid werd wakker geschud en ging iets meer aanzetten. Glenn Loovens, in de basis bij Zaragoza, kreeg al vroeg een gele kaart na een harde overtreding op Cristiano Ronaldo.

De Nederlander was even later van immens belang voor zijn ploeg toen Real Madrid levensgrote kansen niet wist om te zetten in doelpunten. Loovens kreeg een bal die in de zestien bleef hangen maar moeilijk weg, waarna Gonzalo Higuaín met een kopbal het doel onder vuur nam. Loovens haalde de bal echter voor zijn eigen doellijn weg.

Uiteindelijk was het Cristiano Ronaldo (op foto rechts) die op slag van rust voor de gelijkmaker zorgde. Op aangeven van Higuaín schoot de Portugees de bal snoeihard in de linker benedenhoek. Vervolgens ging het op en neer in Zaragoza. Na rust kreeg Hélder Postiga een aantal grote kansen, maar Diego López deed zijn werk. Aan de andere kant besloot Mourinho om met de inbreng van Ángel Di María en Mesut Özil nog aanvallender te spelen, maar ook Zaragoza hield stand.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.