Oubiña verstoort bruut met late gelijkmaker feestje Messi

Barcelona heeft bij Celta de Vigo punten gemorst. Lionel Messi schreef met één doelpunt historie, maar zag dat zijn winnende treffer in de slotfase te niet werd gedaan (2-2).

Oubiña verstoort bruut met late gelijkmaker feestje Messi

Sowieso begon de wedstrijd voor Messi al met een unicum. De Argentijn mocht voor het eerst in zijn loopbaan de aanvoerdersband dragen vanaf de aftrap door de afwezigheid van Carles Puyol, Xavi, Andrés Iniesta en Victor Valdés in de basiself. Zonder het belangrijke kwartet was Barcelona van de meet af aan de betere ploeg, maar bleven doelpunten lang uit.

Sterker nog: Celta de Vigo brak na 38 minuten de ban. Op aangeven van Fabián Orellana was het Nacho Insa die van dichtbij wist te scoren. Even daarvoor kwam Barcelona al goed weg toen Gerard Piqué de bal volledig verkeerd raakte. Zijn misser ging op de uiterste hoek van het doel af, maar José Pinto hield toen nog zijn doel schoon met een schitterende redding.

Op slag van rust trok Barcelona dan toch de stand recht. Messi zag Cristian Tello vertrekken en lanceerde de jonge vleugelspeler. Tello bleef vervolgens koel en plaatste de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek. Daarna bleef het lang gelijk en besloot trainer Jordi Roura in te grijpen door Iniesta en David Villa te brengen. Messi gaf zijn aanvoerdersband af aan Iniesta en was direct trefzeker.

Tello stevende op de achterlijn af en legde de bal panklaar neer voor de Argentijn, die wel raad wist met de uitgelezen mogelijkheid. Buiten het feit dat hij zijn 43ste competitiedoelpunt maakte had hij dus zijn record te pakken. Met zijn negentiende opeenvolgende treffer in de competitie heeft hij nu tegen alle ploegen in de Primera División op rij gescoord.

Lang leek de treffer van Messi de winnende te zijn, tot aan de 88ste minuut. Celta de Vigo zette nog één keer aan, en met succes. Een voorzet van Orellana werd door aanvoerder Borja Oubiña uitstekend binnen gekopt. Daarmee werd het feestje van Messi bruut verstoord en ziet coach Roura in waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd als eindverantwoordelijke Barcelona punten verspelen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's