Málaga pakt na vier duels zonder winst weer drie punten

Málaga heeft na een reeks van vier competitiewedstrijden op rij zonder overwinning weer een duel winnend afgesloten. Op bezoek bij Rayo Vallecano was de kwartfinalist in de Champions League uiteindelijk te sterk. Het duel in stadion Vallecas werd: 1-3.

Ondanks de uitstekende prestaties in het miljoenenbal, weet de ploeg van trainer Manuel Pellegrini nog niet te overtuigen in de Spaanse competitie. Zo ook in deze wedstrijd, waar het na ruim twintig minuten wel op voorsprong kwam dankzij een treffer van de Braziliaan Weligton.

De sterke verdediger kopte de bal, uit een voorzet van de Chileen Pedro Morales, hard binnen achter doelman Cobeno. Lang kon Málaga niet genieten. Nog geen tien minuten na de openingstreffer zorgde Piti vanaf elf meter voor de gelijkmaker.

In de tweede helft een sterker Málaga dat uiteindelijk de overwinning pakte in Madrid. De Braziliaan Júlio Baptista, die pas zijn vijfde wedstrijd van dit seizoen speelde, zorgde met zijn eerste seizoentreffer voor de 1-2, terwijl Pedro Morales de wedstrijd besliste namens de bezoekers: 1-3.

Door de overwinning blijft Málaga in het spoor van de top in Spanje. Het elftal van trainer Pellegrini bezet de vijfde plaats met 47 punten, terwijl Vallecano op de negende positie staat met 41 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.