Real bijt zich na vroege goal stuk op Atlético

Reacties

Atlético Madrid heeft ten koste van rivaal en stadgenoot Real de Spaanse Super Cup in de wacht gesleept. In een traditioneel onvriendelijke derby zegevierde de thuisploeg met 1-0, na het 1-1 gelijkspel van dinsdag in Santiago Bernabéu. Atlético-coach Diego Simeone vertolkte een negatieve hoofdrol door naar de tribune gestuurd te worden.

Real bijt zich na vroege goal stuk op Atlético

Bij Real was nogal wat te doen over de opstelling en de wedstrijdselectie. Ángel di María en Sami Khedira werden vooruitlopend op een transfer niet opgenomen in de wedstrijdselectie en Cristiano Ronaldo begon na de dinsdag opgelopen hamstringblessure op de bank. Hij was wel fit genoeg om halverwege in te vallen, maar kon de nederlaag ook niet voorkomen.

Ronaldo had nog maar net op de bank plaatsgenomen of doelman Iker Casillas kon de bal al uit zijn net rapen. Een lange uittrap van Moya kwam via een serie kopduels, waar vooral Raphaël Varane en Sergio Ramos aan Real-zijde niet doortastend genoeg waren, bij Mario Mandzukic terecht. De Kroaat schoot na precies negentig seconden de bal in de korte hoek (foto midden).

Mario Mandzukic opent al na negentig seconden de score.
Mario Mandzukic opent al na negentig seconden de score.

Met de vroege goal had Simeone precies wat hij wilde. Een snelle voorsprong was immers het startschot voor het bemannen van de defensieve stellingen. Waar Atlético er af en toe snel uitkwam, waren de grootste kansen in de eerste helft voor Real. Gareth Bale was twee keer zeer dicht bij een goal en ook Luka Modric werd gevaarlijk, maar steeds stond het vizier niet op scherp. Na rust kregen beide ploegen kansen, maar werd niet meer gescoord.

Simeone
Nog voor rust werd Simeone naar de tribune gestuurd. De reden voor de rode kaart was een curieuze. Hij gaf de vierde man een tikje op zijn achterhoofd omdat hij de arbitrage verzocht op te schieten bij het terug laten keren van Juanfran, die voor een blessurebehandeling naar de kant was geweest. Het bij zijn tocht naar de tribune opzwepen van het publiek was de laatste handeling van Simeone op het veld. De vraag is nu of de Argentijn, die al vaker ter discussie stond vanwege zijn gedrag, geschorst gaat worden.

Vanf de tribune zag Simeone hoe de spelers de onvriendelijkheden moeiteloos deel lieten blijven uitmaken van de wedstrijd. Voortdurend werden er overtredingen gemaakt en uiteindelijk deelde arbiter David Fernández Borbalán tien gele kaarten uit. Twee daarvan waren voor Luka Modric, die in de slotfase vroegtijdig de gang naar de kleedkamer mocht maken.

De vele onderbrekingen waren koren op de molen van Atlético dat zich staande hield en zo de eerste Spaanse prijs van het seizoen in de wacht sleepte en de Champions League-winnaar een tikje uitdeelde. Voor Atlético was het de tweede keer in de geschiedenis dat de Supercopa gewonnen werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.