Dure transfers zorgen voor ophef rond Spaanse Super Cup

Reacties

Diego Simeone denkt niet dat Atlético Madrid dit seizoen opnieuw kan concurreren met Real Madrid. Volgens de trainer van de regerend landskampioen kan de club niet opboksen tegen het geweld op de transfermarkt, al heerst er daardoor ook de nodige onrust bij de stadgenoot aan de vooravond van de return om de Spaanse Super Cup.

Dure transfers zorgen voor ophef rond Spaanse Super Cup

Na de eerste wedstrijd in het Santiago Bernabeu (1-1 gelijkspel) treffen Atlético en Real Madrid elkaar vanavond opnieuw. Simeone wil zijn ploeg in de underdogpositie manoeuvreren. 'Wij kunnen geen tachtig miljoen uitgeven aan een speler', wijst de Argentijn in een interview in La Gazzetta dello Sport naar de mega-transfers van Barcelona en Real Madrid.

Transferwindow
'En met Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez heeft Barça drie van de vijf beste spelers ter wereld in de selectie rondlopen. Real heeft met James Rodríguez en Toni Kroos ook twee geweldige spelers binnen gehaald, terwijl Gareth Bale een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt ten opzichte van vorig seizoen.'

Simeone benadrukt de positieve kanten van de transferwindow voor zijn concurrenten - waar Atlético zelf de aanvallers Mario Mandzukic, Antoine Griezmann en doelman Jan Oblak aantrok van het geld van de transfers van Diego Costa (Chelsea), David Villa (New York City) en Adrián López (FC Porto).

Di María
Bij Real Madrid zullen ze echter ook zeker de negatieve aspecten van de transferperiode zien. Zo heerst er aan de vooravond van de return onrust bij de club, wegens de vele geruchten rondom Ángel di María. De buitenspeler zou in de belangstelling staan van topclubs als Manchester United en Paris-Saint Germain.

Maar als het aan Cristiano Ronaldo en Sergio Ramos ligt, gaat de Argentijn niet weg. Zij hebben er volgens Marca bij hun trainer Carlo Ancelotti op aangedrongen dat de buitenspeler aan zijn contract wordt gehouden. Voorlopig speelt Di María dan ook nog gewoon in het maagdelijk wit van Real, ondanks het feit dat hij een transferverzoek zou hebben ingediend.

Ronaldo
Ook Ronaldo is fit voor de clash tussen de stadgenoten van vanavond. De sterspeler van Real Madrid kampte met hamstringklachten, maar trainde donderdag volledig mee met de selectie. De Portugees onderging vandaag de laatste test, waaruit bleek dat hij vanavond om 22.30 uur inzetbaar is.

Simeone heeft met Atlético de beschikking over een volledig fitte selectie. De Argentijnse coach twijfelt alleen nog over de manier van spelen. Zo zat zomeraankoop Antoine Griezmann in de heenwedstrijd nog op de bank, maar lijkt de Fransman nu volgens verschillende Spaanse media een grote kans te maken om vanaf het begint te mogen starten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.