Ranieri wil lange loopbaan afsluiten bij Leicester City

Reacties

Claudio Ranieri wil zijn trainersloopbaan maar al te graag afsluiten bij Leicester City. De 64-jarige Italiaan hoopt nog veel langer bij de huidige koploper van de Premier League te blijven dan zijn huidige contractduur.

Ranieri wil lange loopbaan afsluiten bij Leicester City

Ranieri tekende afgelopen zomer voor drie jaar bij de toen nog als degradatiekandidaat betitelde club. Negen maanden later lijkt het er steeds meer op dat Leicester het ondenkbare gaat presteren: kampioen worden van Engeland. Het gaat nergens onopgemerkt voorbij. Ook niet in Duitsland, waar Kicker donderdag uitpakt met een groot interview met Ranieri.

Daarin zegt de voormalige coach van onder meer Fiorentina, Chelsea, Juventus, AS Roma en AS Monaco dat Leicester wat hem betreft zijn laatste club wordt. 'Ik ben gelukkig hier en denk niet aan een overstap. Ik denk dat Leicester mijn laatste station zal zijn. Ik hoop dat ze mij nog een langlopend contract geven, voor zes of zeven jaar. Dan beëindig ik mijn carrière hier.'

De al niet bijster geloofwaardige geruchten dat Ranieri in beeld was bij de nationale ploeg van Italië kunnen daarmee nu echt de prullenbak in. Desondanks is de uitspraak van de Romeinse oefenmeester opmerkelijk. Zijn loopbaan voerde hem de afgelopen dertig jaar langs liefst vijftien werkgevers. Het clubhoppen is Ranieri nu zat. Hij hoopt van harte dat zijn zestiende club ook zijn laatste wordt.

Tactiek
Aan alle tactische bagage die Ranieri heeft overgehouden aan zijn carrière, die hem voor een deel door Italië voerde, hebben de spelers van Leicester overigens een broertje dood. 'Ik heb gemerkt dat de spelers bang waren voor Italiaanse tactieken. Ik heb de jongens gezegd dat ik het weinig over tactiek zou hebben. Ik heb ze ook twee vrije dagen per week beloofd. Ik vertrouw de jongens, zolang ze maar alles geven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.