Ranieri vreest slot titelrace: 'Laatste duels verschrikkelijk'

Reacties

Met nog vijf speelronden te gaan heeft Leicester City nog drie overwinningen nodig om zich tot kampioen van de Premier League te kronen. Manager Claudio Ranieri houdt zijn hart vast voor de spannende slotfase van het seizoen.

Ranieri vreest slot titelrace: 'Laatste duels verschrikkelijk'

'Het is nog niet gedaan', houdt de Italiaan vol in gesprek met Gazzetta dello Sport. 'De laatste vijf wedstrijden zullen verschrikkelijk worden. Tottenham geeft niet op, dus we moeten gefocust blijven', aldus de manager, die met Leicester zeven punten voorsprong heeft op Spurs. The Foxes spelen nog tegen West Ham United (thuis), Swansea City (thuis), Manchester United (uit), Everton (thuis) en Ranieri's oude club Chelsea (uit). Vier van die ploegen verloren eerder dit seizoen al van de verrassende koploper. Alleen Manchester United bood in november weerstand met een 1-1 gelijkspel.

Afgelopen zondag was Leicester met 2-0 te sterk voor Sunderland. Na afloop van het duel in het Stadium of Light verliet Ranieri het veld met tranen in zijn ogen. 'Het was een emotioneel moment om al die mensen en families te zien die ons allemaal gevolgd waren. Het raakte me diep, op dat moment besefte ik de enorme kracht van het voetbal', blikt de 64-jarige manager terug.

Ranieri wil, ondanks de vijfde zege op rij, niet op de zaken vooruit lopen. 'We hebben nu een ticket voor de voorronde van de Champions League verzekerd. De titel? We gaan er alles aan doen, maar als Tottenham ons nog inhaalt, zullen we hen feliciteren. Zo gaat dat in het voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.