Titelkansen Leicester City groeien door dubbelslag Vardy

Reacties

De kans dat Leicester City daadwerkelijk voor een enorme stunt gaat zorgen door kampioen van Engeland te worden, is weer iets groter geworden. In een typisch Premier League-gevecht met Sunderland was Jamie Vardy eindelijk weer beslissend voor zijn ploeg: 0-2.

Titelkansen Leicester City groeien door dubbelslag Vardy

Sunderland was aan het eind van vorig seizoen de enige ploeg die Leicester tijdens zijn opmars van de laatste naar de veertiende plaats op 0-0 hield. Momenteel bewijzen The Black Cats weer een taaie tegenstander te zijn met vier gelijke spelen op rij. Het was voor de koploper van de Premier League daarom een zware kluif de vijfde opeenvolgende overwinning te boeken, al weet de ploeg van manager Claudio Ranieri dat één doelpunt vaak genoeg is (de laatste vier duels werd het 1-0).

Fysiek geweld
De jacht naar die vaak meteen winnende treffer verliep echter moeizaam. In het eerste kwartier kraakte de defensie van Sunderland in zijn voegen, maar het harde werken van Shinji Okazaki en N'Golo Kanté werd niet beloond. Bovendien was het niet de wedstrijd van Riyad Mahrez. De Algerijnse dribbelaar, directe opponent van Patrick van Aanholt, verzoop vaak in het fysieke geweld. Marc Albrighton zorgde daarom veelal voor de zeldzame creatieve ingevingen in het typisch Britse duel.

Okazaki was uit zijn passes tot twee keer toe gevaarlijk. Eerst dacht de Japanse spits recht te hebben op een penalty, vervolgens maaide Vardy uit zijn voorzet half over de bal heen. Het van richting veranderde schot van Fabio Borini aan de andere kant van het veld was zodoende het gevaarlijkste moment van de eerste helft. Leicester-doelman Kasper Schmeichel voorkwam met zijn voeten de eerste tegengoal sinds 1 maart (2-2 tegen West Bromwich Albion).

Fabio Borini, hier in duel met Leicester City's balveroveraar N'Golo Kanté, deed zijn best om zijn vierde treffer voor Sunderland te maken.
Fabio Borini, hier in duel met Leicester City's balveroveraar N'Golo Kanté, deed zijn best om zijn vierde treffer voor Sunderland te maken.

Die kwam er ook niet toen Van Aanholt de achterlijn haalde en zijn voorzet op de arm van Robert Huth zag belanden, zoals na rust venijnige schoten van Borini het doel misten. Het gevaar van een dodelijke counter van Leicester bleef op de loer liggen, zeker omdat Kanté zich opnieuw liet gelden als balveroveraar. De Franse controleur werd tegen Sunderland de eerste speler in de vijf Europese topcompetities met meer dan honderd succesvolle tackles.

Snelheid
Zijn collega op het middenveld, Danny Drinkwater, was na rust de man die het heft in handen nam. De Engelse middenvelder kwam net te laat om een pass van Vardy achter Vito Mannone te prikken en zijn schot van afstand miste kracht. Het vormde het begin van de fase waarin Leicester liet zien dat het de koploper van Engeland is en ook de ban brak. Vardy rondde op volle snelheid beheerst af na een lange bal van Drinkwater en tilde zijn competitietotaal vlak voor tijd nog naar 21 door Mannone te omspelen.

Dat de razendsnelle Engelsman voor het eerst in twee maanden tijd weer scoorde, was voor Leicester genoeg om te mogen blijven dromen van de titel. The Foxes hebben nu tien punten meer dan Tottenham Hotspur, de nummer twee die deze zondag nog in actie komt tegen Manchester United. Sunderland miste na de entree van een Jeremain Lens nog een enorme kans op de 1-1 (Jack Rodwell schoot over na goed werk van Van Aanholt) en moet dus blijven vrezen voor degradatie op de achttiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.