Ranieri geloofde in februari al in titelkansen Leicester

Reacties

Claudio Ranieri hield naar buiten toe lang vol dat zijn ploeg al blij mocht zijn met lijfsbehoud in de Premier League, maar geloofde stiekem in februari al in een kampioenschap van Leicester City. Of het de kersverse kampioen volgend seizoen weer zo zal vergaan, durfde de Italiaanse manager niet te zeggen.

Ranieri geloofde in februari al in titelkansen Leicester

Leicester nam zaterdagavond na de 3-1 zege op Everton de Engelse kampioensbeker in ontvangst, nadat het maandag al wist dat de titel een feit was door het gelijkspel van Tottenham Hotspur bij Chelsea (2-2). De sfeer in het King Power Stadium had een bijna magische lading. Ranieri was de fans dan ook dankbaar. 'De fans hebben ons het hele seizoen voortgestuwd. Ik ben erg blij. Het was een geweldig moment om de beker in de lucht te houden', zei Ranieri bij Sky Sports.

De club die vorig seizoen nog ternauwernood ontsnapte aan degradatie, was al sinds eind januari koploper van Engeland. Maar tot enkele weken terug bleef Ranieri stug volhouden dat The Foxes al blij mochten zijn met lijfsbehoud of zich moesten richten op de Europa League. Natuurlijk wist de sluwe vos wel beter. Op de vraag wanneer hij zelf geloofde in de titel, zei de 64-jarige Ranieri: 'Toen we wonnen bij Manchester City (3-1, op 6 februari, red.).

Mede dankzij twee goals van Robert Huth won Leicester City op 6 februari met 3-1 op bezoek bij Manchester City. Claudio Ranieri wist daarna dat zijn ploeg het onmogelijke mogelijk kon maken.
Mede dankzij twee goals van Robert Huth won Leicester City op 6 februari met 3-1 op bezoek bij Manchester City. Claudio Ranieri wist daarna dat zijn ploeg het onmogelijke mogelijk kon maken.

Ook toen Arsenal een week later in de laatste minuut met 2-1 won van Leicester, hield Ranieri hoop. 'Ik zei tegen mijn Italiaanse assistent dat we iets konden neerzetten, omdat Arsenal het met elf tegen tien zo lastig had tegen ons.' Sindsdien verloor Leicester nog maar zes punten, met de verrassende titel als resultaat. Ranieri wil daarvoor vooral eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha bedanken. 'In de top is de eigenaar belangrijk, daarna pas de spelers en de manager.'

Srivaddhanaprabha zal ongetwijfeld blijven en ook Ranieri denkt niet aan een vertrek. De vraag is wat er met enkele dragende spelers gebeurt, nu Leicester de hele voetbalwereld heeft verbaasd. Ranieri erkende dat het lastig wordt om opnieuw zo'n jaar door te maken, nu komend seizoen de Champions League erbij komt en alle ogen op zijn ploeg zijn gericht. 'Het zal een heel ander seizoen worden', besloot Ranieri bij Sky Sports. 'Maar de mensen moeten vooral blijven dromen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.