Uitgerekend King geeft ereduel kampioen Leicester glans

Reacties

Voor zover het seizoen van Leicester City nog overtroffen kan worden, heeft uitgerekend Andy King een hoofdrol vertolkt in de feestwedstrijd tegen Everton (3-1).

Uitgerekend King geeft ereduel kampioen Leicester glans

King voetbalt al sinds zijn tienerjaren voor The Foxes en speelde al in de hoofdmacht toen de club sportief volledig aan de grond zat. King (27) presteerde met de landstitel al iets unieks in het Engelse voetbal, door met de club kampioen te worden van de drie hoogste afdelingen. Met zeven basisplaatsen tot nu toe was het aandeel in het kampioenschap bescheiden, maar zaterdag trok hij alle aandacht naar zich toe tegen Everton. In het duel dat werd beschouwd als de kampioenswedstrijd van Leicester City, nadat de club maandag zonder te spelen kampioen werd.

Bij afwezigheid van de geschorste Danny Drinkwater was het King die de regie voerde op het middenveld van de thuisclub. Na vijf minuten duwde Jamie Vardy, op zijn beurt terug na een uitsluiting van twee duels, een scherp aangesneden voorzet van King achter doelman Joel Robles. Na een halfuur mocht de middenvelder zelf afdrukken (2-0) toen de opstomende Riyad Mahrez maar half werd afgestopt door de Everton-verdediging.

Leicester kon vrijuit voetballen en straalde dat ook uit tegen het eveneens al uitgespeelde Everton. Zelfs veteraan Marcin Wasilewski - volgende maand wordt hij 36 - mocht nog eens opdraven in de basiself van Claudio Ranieri. Dat de Pool dit nog mag meemaken op zijn oude dag, nadat een horrortackle van Axel Witsel in 2009 zijn carrière ernstig in gevaar had gebracht, is maar één van de vele passages in het wonderbaarlijke seizoen van de club.

Jamie Vardy, teruggekeerd in de ploeg na een schorsing van twee duels, viert de 1-0 van Leicester City.
Jamie Vardy, teruggekeerd in de ploeg na een schorsing van twee duels, viert de 1-0 van Leicester City.

Na rust drong Everton aan, wat keeper Kasper Schmeichel de kans gaf zich te onderscheiden. Een inzet van Oumar Niasse redde hij buiten het zestienmetergebied spectaculair met het hoofd, op een kopbal van John Stones had hij een knappe reflex in huis. Robles hield aan de overkant Christian Fuchs met de voet van zijn eerste seizoenstreffer. Vardy maakte uiteindelijk aan alle onzekerheid een einde door een door hemzelf versierde strafschop binnen te rammen (3-0).

Met 24 treffers achter zijn naam was Vardy er alles aan gelegen om Harry Kane (25 goals) van de eerste plek op de topscorerslijst te stoten. En die kansen kreeg hij ook, met als grootste mogelijkheid eentje vanaf de stip na een wilde tackle van Darron Gibson op Jeffrey Schlupp. Vardy koos voor de optie hard en hoog door het midden, maar schoot hopeloos de tribune in.

Daarna was het voor deze dag een beetje gedaan met het geluk van de koploper. Kevin Mirallas frommelde zelfs na een gelukkige kluts namens Everton de eretreffer achter Schmeichel (3-1). Leicester sluit het seizoen volgende week zondag af met een op papier prachtig affiche tegen Chelsea, op bezoek bij de onttroonde kampioen. Voor King is de koek overigens nog niet op na dit seizoen, met Wales mag hij zich opmaken voor de eerste deelname van het land ooit aan een EK-eindronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.