Ramos duikt na vertrek bij Roda JC op in Zwitserland

Reacties

Na tien jaar betaald voetbal te hebben gespeeld in Nederland gaat Guy Ramos het avontuur aan. De 29-jarige verdediger heeft na zijn vertrek bij Roda JC Kerkrade getekend voor FC Wil, dat afgelopen seizoen als negende eindigde in de Zwitserse Eerste Divisie.

Ramos duikt na vertrek bij Roda JC op in Zwitserland

Ramos meldt via zijn eigen Facebook-pagina dat hij heeft getekend voor Wil. Na 227 competitieduels laat de Kaapverdische international de Nederlandse voetbalvelden daarmee achter zich. Sinds zijn profdebuut in 2005/06 voor FC Dordrecht kwam de Rotterdammer voornamelijk uit in de Jupiler League, totdat hij in 2011 met RKC Waalwijk promoveerde. Vorig jaar degradeerde Ramos met Roda juist weer naar de Jupiler League.

Met de Eredivisie-recordhouder gele kaarten (twaalf in 2011/12) in de gelederen dwong Roda afgelopen seizoen een terugkeer in de Eredivisie af, maar zijn contract werd niet verlengd. Ramos heeft er nu voor gekozen ook de komende jaargang niet op het hoogste niveau actief te zijn. Maar rouwig is hij er niet om. 'Een nieuw hoofdstuk in mijn voetbalcarriere, ik heb er zin in. We gaan genoeg mensen verrassen.'

Ramos zal daarmee ongetwijfeld doelen op promotiekansen in de Challenge League. Hij zal aan de zijde van Samir Fazli en trainer Fuat Çapa jacht maken op de derde promotie van zijn loopbaan. Fazli tekende vorig jaar voor Wil, nadat de Macedonische spits bij SC Heerenveen nooit echt aan de bak kwam. De Belg Çapa was tussen 2008 en 2010 trainer van MVV en RBC Roosendaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.