Ralf Seuntjens, de kapstok van een kampioensploeg

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Ralf Seuntjens, de kapstok van een kampioensploeg

VVV-Venlo gaf een galavoorstelling weg tegen Helmond Sport. Ceremoniemeester was Ralf Seuntjens. Onder aanvoering van de spits walsten de Limburgers over de Brabantse opponent heen. Seuntjens hield FC Oss-doelman Jordy Deckers en zijn jubilerende ploeggenoot Jerold Promes achter zich deze week.

Topdrie van de week

Ralf Seuntjens (VVV-Venlo)          8,5

Met een imponerend optreden leidde Ralf Seuntjens VVV-Venlo langs Helmond Sport. Met één goal en drie assists toonde de aanvalsleider zijn waarde. Vorig jaar maakte Seun of God 28 treffers, aan dat aantal gaat hij dit seizoen niet komen. Maar er wacht een veel mooiere prijs. Seuntjens, nu goed voor negen doelpunten, is de kapstok van het elftal dat afstevent op promotie. Hij scoort, kaatst, is altijd aanspeelbaar en heeft oog voor zijn medespelers. Seuntjens naar de Eredivisie. Toch nog.

Jordy Deckers (FC Oss)    8

Ronald Koemen junior keepte een behoorlijk aantal wedstrijden voor FC Oss dit seizoen, maar de in september aangetrokken Jordy Deckers is de eigenlijke eerste doelman van de Brabanders. Deckers kampte echter met blessures, maar is nu terug. Vorig seizoen was hij nog actief voor VVV-Venlo, daarvoor speelde Deckers voor Excelsior. Hij koos na VVV voor een Cypriotisch avontuur bij Ermis Aradippou. Precies één wedstrijd keepte hij daar voordat Oss hem verloste.

Jerold Promes (VVV-Venlo)          8

Nog een sterkhouder van de aanstaande kampioen VVV-Venlo. Jerold Promes is al 32, maar bezig aan zijn tweede jeugd. Oersterk is de centrale verdediger en samen met Nils Röseler vormt hij een nauwelijks te kloppen duo bij de Venlonaren. Promes, ooit actief in de Ajax-jeugd, is inmiddels ook tweede aanvoerder. Tegen Helmond Sport speelde hij zijn 250ste wedstrijd in het betaalde voetbal. Dat jubileum bekroonde hij ook nog met een treffer.

Bekijk hieronder het Elftal van de Week van de 25ste speelronde in de Jupiler League

De stand in het spelersklassement na speelronde 25
# Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 6,88
2. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,63
3. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,61
4. Tom Overtoom Almere City FC 6,59
5. Kees Kwakman FC Volendam 6,43
Gyliano van Velzen FC Volendam (nu Roda JC Kerkrade) 6,43
7. Soufyan Ahannach Almere City FC 6,42
Tim Coremans FC Dordrecht 6,42
9. Yener Arica Almere City FC 6,41
10. Dario Van Den Buijs FC Eindhoven 6,40

Spelers moeten minimaal tweederde van het aantal wedstrijden gespeeld hebben.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.