Raiola maakt plaats voor Van Praag in strijd tegen Blatter

Reacties

Zaakwaarnemer Mino Raiola trekt zich terug als kandidaat voor het voorzitterschap van wereldvoetbalbond FIFA. Hij maakt graag plaats voor KNVB-voorzitter Michael van Praag, die zich maandag meldde als tegenstrever van de huidige preses Sepp Blatter.

Raiola maakt plaats voor Van Praag in strijd tegen Blatter

Raiola had zich vorige week gemeld als tegenkandidaat van de 78-jarige FIFA-baas. De belangenbehartiger van onder meer Zlatan Ibrahimovic en Mario Balotelli wilde Blatter van zijn troon stoten omdat hij uiterst ontevreden was over de manier waarop de veelbesproken Zwitser leiding gaf aan de wereldvoetbalbond.

'Maar het ging mij niet om mezelf, maar om een goede kandidaat', aldus Raiola in gesprek met de NOS. De zaakwaarnemer steunt Van Praag. 'Met hem is er iemand met een beter netwerk, meer geduld en meer handigheid. Daar maak ik graag plaats voor.'

Raiola vertelde vorige week nog dat hij voordat hij besloot zich kandidaat te stellen had gesproken met Van Praag over de voorwaarden en alles wat er bij de verkiezing komt kijken. Inmiddels heeft Van Praag zich dus zélf kandidaat gesteld.

Blatter zit als sinds 1998 op zijn FIFA-troon en gaat voor een vijfde termijn. David Ginola, Jérôme Champagne en de Jordaanse prins Ali Bin Al Hussein meldden zich al voor Van Praag als andere kandidaten. De gegadigden moeten om in aanmerking te komen voor het meedingen in de verkiezing eerst vijf nationale bonden achter zich weten te scharen. Champagne liet al weten dat dat voor hem lastig wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.