'Rafa' vierde Nederlander bij Spurs in Premier League

Met Rafael van der Vaart heeft Tottenham Hotspur zich voor het eerst in drie jaar weer verzekerd van een Nederlander. De 83-voudig Oranje-international wordt na Hans Segers, Willem Korsten en Edgar Davids de vierde landgenoot die namens The Spurs zijn opwachting zal maken in de Premier League.

'Rafa' vierde Nederlander bij Spurs in Premier League

Sinds de start van de Engelse topklasse in het seizoen 1992/93 waren er nóg twee Nederlanders werkzaam voor de club uit Londen. Martin Jol was tussen 2004 en 2007 manager van Tottenham en werkte samen met de eerdergenoemde Segers (keeperstrainer) en techniektrainer Ricardo Moniz.

Ook John Metgod verdedigde de clubkleuren van Tottenham (1987/88). De verdediger kwam echter voor de Londense club uit voor de start van de Premier League in het seizoen 1992/93.

Met de komst van Van der Vaart steeg het aantal Nederlanders in de Premier League naar 82. Van hen heeft George Boateng de meeste wedstrijden achter zijn naam staan. Hij kwam namens Coventry City, Aston Villa, Middlesbrough en Hull City tot 384 duels.

Jimmy Floyd Hasselbaink is met 129 doelpunten in dienst van achtereenvolgens Leeds United, Chelsea, Middlesbrough en Charlton Athletic de productiefste Nederlander in de achttienjarige historie van de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen