QPR en Leicester boeken zeldzame overwinningen

Terwijl hekkensluiter Leicester City op de valreep West Ham United het nakijken gaf, heeft ook Queens Park Rangers een opvallend succes geboekt.

West Bromwich Albion – Queens Park Rangers 1-4
Na vijf nederlagen op rij heeft Queens Park Rangers weer het zoet van een zege mogen proeven. De nummer voorlaatst in de Premier League kon de tweede uitoverwinning van het seizoen na 45 minuten al nauwelijks meer ontgaan. Eduardo Vargas en Charlie Austin zorgden voor een comfortabele voorsprong, die nog mooier werd op slag van rust door een zeer fraaie goal van Bobby Zamora (rechts op foto).

De aanvaller liet met een schot van de rechterkant met zijn linkervoet in de verre hoek WBA-doelman Boaz Myhill kansloos. Maar belangrijker dan de schoonheid was dat de derde QPR-goal de genadeklap was voor The Baggies, die na rust niet verder kwamen dan een doelpunt van Victor Anichebe. Voor WBA was er meer leed in de slotfase met een rode kaart voor invaller Youssouf Mulumbu en de 1-4 van Joey Barton.

Leicester City – West Ham United 2-1
Leicester City heeft een even welkom als zeldzaam succes geboekt. De hekkensluiter in de Premier League wachtte al acht duels op een zege, die na een kwartier ook binnen bereik leek te komen. Drie minuten na de openingstreffer van Esteban Cambiasso miste David Nugent echter de uitgelezen kans de voorsprong te vergroten.

Een kwartier na de gemiste strafschop kwam het antwoord van West Ham United met de verdiende gelijkmaker van Cheikhou Kouyaté. Maar in de slotfase zorgde invaller Andy King voor een voor Leicester City positieve uitkomst, waardoor de afstand naar de veilige zeventiende plaats is verkleind tot vier punten. Het was pas de vijfde overwinning van het seizoen voor The Foxes.

Swansea City – Hull City 3-1
Hull City blijft in de gevarenzone na het bezoek aan Swansea City. In Wales kwamen de bezoekers na een 2-0 achterstand (goals Ki en Gomis) nog terug via Paul McShane. Maar de rode kaart voor David Meyler (na een charge op Kyle Naughton) kort na de aansluitingstreffer was een streep door de rekening voor The Tigers, die in de slotfase de genadeklap kregen van Bafetimbi Gomis.