Publiekslieveling Crouch keert terug in kelder van Premier League

Reacties

Peter Crouch maakt in Engeland zijn rentree op het hoogste niveau. De spits wordt door Burnley gehuurd van Stoke City, als onderdeel van de deal met Sam Vokes.

Publiekslieveling Crouch keert terug in kelder van Premier League

Laatstgenoemde vertrekt voor ruim tien miljoen euro naar Stoke City. Vokes kreeg in de eerste seizoenshelft wel veel speeltijd bij Burnley, maar was niet erg trefzeker. De 29-jarige Engelsman scoorde drie keer in twintig optredens. Opvallend is de transfer zeker, omdat The Potters nagenoeg geen promotiekansen meer hebben op het tweede niveau. De club van Erik Pieters en Bruno Martins Indi staat vijftiende in het Championship.

Met de 2,01 meter lange Crouch heeft Burnley-manager Sean Dyche direct een nieuw aanspeelpunt gevonden. De goedlachse targetman was in de eerste seizoenshelft niet meer dan een stand-in bij Stoke. De 38-jarige spits scoorde slechts één keer in de competitie. Wel heeft de Engels international een imponerende staat van dienst in de Premier League, waarin hij speelde voor Aston Villa, Southampton, Liverpool, Portsmouth en Stoke. Crouch scoorde in 461 duels in totaal 106 keer.

Burnley staat in de Premier League momenteel net boven de streep. De marge ten opzichte van nummer achttien Cardiff City bedraagt met nog veertien speelronden te gaan vier punten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Burnley
Meer over Burnley
Meer Stoke City
Meer over Stoke City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.