PSV wil contractverlenging Bruma nog deze maand afronden

Reacties

PSV hoopt nog in januari de contractverlenging van verdediger Jeffrey Bruma af te ronden. Beide partijen zijn al geruime tijd in gesprek, maar naderen nu écht een akkoord.

PSV wil contractverlenging Bruma nog deze maand afronden

Al tijdens het zomerse trainingskamp liet Bruma zelf aan Voetbal International weten dat overeenstemming niet ver weg meer was. Desondanks is er in januari nog altijd geen definitief akkoord. 'Het gaat echt alleen nog maar om het zetten van de puntjes op de i', zo laat technisch manager Marcel Brands weten. Hij is samen met de gehele PSV-selectie momenteel op trainingskamp op Malta.

'Het gaat daar nog om wat fiscale dingen waar we bij de transfers van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum tegenaan zijn gelopen', aldus Brands. Daarmee doelt hij op de zogenaamde 'heffing op excessieve vertrekvergoedingen'. 'Die is vooral in het leven geroepen voor het bedrijfsleven. Werkgevers betalen dan  extra belasting over gouden handdrukken die vertrekkende en dus niet goed functionerende werknemers krijgen bij een vertrek.'

PSV verscheen maandag met alle 27 meegereisde spelers op het veld.
PSV verscheen maandag met alle 27 meegereisde spelers op het veld.

De Tweede Kamer heeft echter besloten dat dit ook voor voetballers die meedelen in een doorverkooppercentage geldt, waardoor PSV liefst 75 procent extra belasting moest betalen over de bedragen die Memphis en Wijnaldum meekregen. 'Dat willen we in het geval van Jeffrey als eerste goed afgedekt hebben', aldus Brands.

Met Bruma begon PSV maandag iets na 17.00 uur aan de eerste oefensessie op Malta. Alle 27 meegereisde spelers verschenen  op het veld, al kunnen linksbacks Simon Poulsen en Jetro Willems vanwege hun fysieke gesteldheid nog niet helemaal voluit trainen. Poulsen is zijn spieren na verschillende kuitklachten nu aan het optrainen, Willems herstelt van een knieblessure, opgelopen tijdens het zomerse trainingskamp in Évian.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.