PSV via Zulte eenvoudig naar play-offs Champions League

PSV heeft zich woensdagavond voor de play-offs om Champions League-voetbal geplaatst. Acht dagen na de 2-0 thuisoverwinning was de ploeg van trainer Phillip Cocu ook in België te sterk voor Zulte Waregem: 0-3. Tim Matavz, Zakaria Bakkali en Adam Maher waren de doelpuntenmakers.

PSV via Zulte eenvoudig naar play-offs Champions League

Voor slechts 6500 toeschouwers begon Zulte in het Constant Vanden Stock-stadion van Anderlecht, de thuisbasis van Zulte voldoet niet aan de UEFA-eisen, met de nodige aanvalsdrang. Al snel was er een grote kans voor Mbaye Leye, maar hij liet tot genoegen van de meegereisde PSV-aanhang na de bal in de verre hoek te schuiven.

Naarmate de eerste helft vorderde verdween het venijn uit  het offensief van Zulte en werd PSV ook gevaarlijk. Memphis Depay leek het openingsdoelpunt te gaan maken, maar hij schoof de bal naast het doel van doelman Sammy Bossut. Diezelfde goalie hield even later ook Matavz, die de voorkeur kreeg boven Jürgen Locadia, van scoren af.

In de tweede helft besliste PSV het tweeluik. Waar Depay (foto) en Maher eerst nog grote kansen  lieten liggen, moest verdediger Steve Colpaert de bal voor zijn eigen doellijn wegslaan na een inzet van Depay.

De Duitse scheidsrechter Felix Zwayer besloot voordeel voor PSV niet af te wachten – Matavz hoefde de bal alleen maar binnen te tikken – en stuurde de Belg met een rode kaart naar de kleedkamer. Matavz (foto boven) scoorde uit de gegeven penalty alsnog. De spits schoof de bal koeltjes in de hoek. Met die goal was het Belgische verzet gebroken. Zulte zou immers vier keer moeten scoren om alsnog plaatsing voor de play-offs af te dwingen.

Bakkali maakte zijn faam in België in de slotfase nog maar eens wat groter. De pas zeventienjarige Belg tekende tegen tien landgenoten na een voorzet van Depay met een fraaie volley voor de 0-2. Met het nodige fortuin bracht Maher de 0-3 eindstand op het scorebord.

Vrijdag zal tijdens de loting in Nyon blijken wie van de vijf mogelijke tegenstanders voor PSV uit de koker komt. Duidelijk is al wel dat de Brabanders een loodzware opgave wacht. AC Milan, Arsenal, Zenit Sint-Petersburg, Schalke 04 of Olympique Lyon zal de volgende sparringpartner worden. Door het gewonnen tweeluik is PSV al wel zeker van deelname aan de groepsfase van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen