PSV vervolgt oefencampagne met afgetekende zege op Porto

Reacties

PSV heeft donderdagavond in Arnhem in een oefenduel gewonnen van FC Porto. De Eindhovenaren zegevierden met 3-0 en gaan daardoor aan de leiding tijdens de eerste editie van de FOX Sports Cup.

PSV vervolgt oefencampagne met afgetekende zege op Porto

Het tweedaagse minitoernooi werd eerder op de avond in gang geschoten door Premier League-club West Bromwich Albion en gastheer Vitesse, dat in eigen stadion met 1-2 onderuit ging. Omdat de ploegen een extra punt krijgen per gemaakt doelpunt, staat PSV nu net een punt boven West Bromwich.

PSV kwam al in de eerste helft op voorsprong. Hoewel de eerste kans voor Porto was, goalie Jeroen Zoet pareerde op fraaie wijze bij een kopbal van Felipe (foto midden), was het Davy Pröpper die de score opende. De voormalige Vitesse-middenvelder schoot in de korte hoek raak na voorbereidend werk van Gastón Pereiro: 1-0.

PSV-doelman Jeroen Zoet ranselde in de beginfase een kopbal van Felipe uit zijn doel.
PSV-doelman Jeroen Zoet ranselde in de beginfase een kopbal van Felipe uit zijn doel.

Na ruim een half uur werd het 2-0. Jetro Willems slingerde een vrije trap voor het doel van de Portugezen en Felipe kopte de bal op ongelukkige en knullige wijze in zijn eigen doel.

In de tweede helft dwong Porto wel meer aan, maar was PSV niet enorm onder de indruk. Een fraaie één-twee tussen Pereiro en Willems, die zijn ploeggenoot wegstuurde met een hakbal, betekende het fraaie slotstuk. Omdat de voorzet aan Luuk de Jong voorbijging, bepaalde invaller Adam Maher de eindstand op 3-0. Bij de pas net aan de voorbereiding begonnen nummer drie van het voorbije Portugese seizoen was er geen speeltijd voor Bruno Martins Indi. Bij PSV maakte Luiz Beto da Silva nog wel zijn officieuze debuut in de slotminuten.

Door de vierde opeenvolgende oefenzege kan PSV vooralsnog bogen op goede resultaten in de voorbereiding. Na het duel van zaterdag met West Bromwich Albion van zaterdag neemt PSV het ook nog op tegen stadgenoot FC Eindhoven. Na dat duel van dinsdag gaat het vizier op 31 juli, dan wacht Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Porto treft zaterdag Vitesse op de afsluitende dag van de FOX Sports Cup.

Opstelling PSV
Zoet; Brenet, Isimat, Moreno (61. Schwaab), Willems; Guardado (61. Maher), Pröpper, Hendrix; Narsingh (84. Beto da Silva), De Jong en Pereiro (84. Locadia).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.