PSV verslaat FC Sion bij debuut Schwaab

Reacties

PSV heeft tijdens het trainingskamp in Zwitserland met 2-1 gewonnen van FC Sion. Luuk de Jong en Florian Jozefzoon maakten de doelpunten namens de Eindhovenaren in het oefenduel, dat voor de onlangs gepresenteerde verdediger Daniel Schwaab zijn officieuze debuut betekende.

PSV verslaat FC Sion bij debuut Schwaab

Trainer Phillip Cocu gunde behalve de Duitse verdediger ook de jongelingen Dante Rigo en Nikolai Laursen een basisplek. Nadat Adam Maher bij een corner een bal van de doellijn had gehaald, was Laursen dicht bij het eerste PSV-doelpunt. Zijn schot raakte de lat. Kort daarna was een grote kans niet besteed aan Maher, die zijn poging over zag gaan.

Diezelfde Maher stond met een knappe steekbal wel aan de basis van de eerste goal. De middenvelder stuurde De Jong weg en de PSV-spits bleef koel. Hij omspeelde doelman Anton Mitryushkin en schoof binnen. De laatste actie van de eerste helft resulteerde in de gelijkmaker. Uit een corner frommelde Léo Lacroix via Menno Koch de 1-1 binnen.

PSV won uiteindelijk dankzij een treffer van invaller Jozefzoon. Hij werd de diepte ingestuurd door Hendrix en volgde het voorbeeld van De Jong: de keeper omspelen en binnentikken. Davy Pröpper was met een kopbal nog dicht bij de 3-1, maar ook hij raakte de lat. Daardoor bleef het bij 2-1.

Voor PSV betekende het de derde oefenzege in de eerste vier oefenduels. VV Dongen werd met 1-3 verslagen en Saint-Étienne met 2-1. Tussendoor werd verloren van Queens Park Rangers met 0-1. In de voorbereiding neemt de ploeg van Cocu het in de komende weken nog op tegen Sporting Lissabon, FC Porto en stadgenoot FC Eindhoven alvorens op 31 juli Feyenoord wacht in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Bekijk hier het volledige overzicht van de PSV-voorbereiding.

Opstelling PSV:
Pasveer; Van Vlerken (61. Brenet), Schwaab (45. Van Bruggen), Koch (70. Alberto), Poulsen (70. Ritzmaier); Vloet (61. Pröpper), Rigo (61. Schaars), Maher (45. Hendrix); Pereiro (45. Jozefzoon), De Jong  (45. Lundqvist), Laursen (61. Narsingh).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.