PSV dendert over tien man Sporting Lissabon heen

Reacties

PSV heeft tijdens het trainingskamp in Zwitserland indruk gemaakt door met speels gemak en ruime cijfers van Sporting Lissabon te winnen. Het oefenduel met de nummer twee van Portugal eindigde in een 5-0 overwinning voor de landskampioen.

PSV dendert over tien man Sporting Lissabon heen

Sporting speelde mede door de afwezigheid van enkele EK-gangers allerminst met zijn sterkste elftal en kwam tien minuten voor rust met tien man te staan toen Alberto Aquilani rood kreeg voor een smerige overtreding op Jetro Willems. Het deed weinig af aan de overtuigende overwinning van PSV, dat in de Alpen ook al van Saint-Étienne en FC Sion won (twee keer 2-1). En dan te bedenken dat het nog even de vraag was of het duel met Sporting wel door kon gaan.

Opnieuw was Luuk de Jong belangrijk voor de Eindhovenaren. De 25-jarige spits opende al na vier minuten de score uit een strafschop na een overtreding op Davy Pröpper en zorgde in de 53ste minuut op aangeven van Luciano Narsingh voor het slotakkoord na een uitstekend uitgespeelde aanval. De teller voor De Jong staat in de voorbereiding nu op vier treffers.

Luuk de Jong verdubbelde zijn productie in de voorbereiding door twee keer te scoren tegen Sporting Lissabon.
Luuk de Jong verdubbelde zijn productie in de voorbereiding door twee keer te scoren tegen Sporting Lissabon.

Ook Adam Maher was op dreef. De 22-jarige middenvelder viel vorig seizoen buiten de boot, maar liet zich nu gelden door de 2-0 van Jürgen Locadia voor te bereiden en vlak na rust zelf te scoren met een zwabberbal van afstand. De negentienjarige Sporting-doelman Vladimir Stojkovic zag er vlak voor rust ook al niet goed uit toen hij bij een poging van Gastón Pereiro een rebound toestond. Jorrit Hendrix profiteerde: 3-0.

In het laatste half uur vonden PSV en Sporting het wel welletjes. Dat stond daarom vooral in het teken van de eerste minuten tijdens de voorbereiding van Andrés Guardado. De Mexicaanse middenvelder kwam afgelopen zomer in actie op de Copa América. Bij Sporting vielen topscorer Islam Slimani en ex-Ajacied Marvin Zeegelaar nog in, maar een eretreffer bleef uit.

Over drie dagen wacht met FC Porto de volgende Portugese opponent voor PSV tijdens een door Vitesse georganiseerd toernooi in stadion Gelredome. Bekijk hier het volledige oefenprogramma van de ploeg van trainer Phillip Cocu.

Opstelling PSV: Zoet; Brenet, Isimat-Mirin (61. Koch), Moreno (46. Schwaab), Willems; Pröpper (61. Vloet), Hendrix (61. Guardado), Maher (61. Lundqvist); Pereiro (46. Narsingh), De Jong (61. Jozefzoon), Locadia.

Bekijk hier al onze video's