PSV verliest in finale Maspalomas-toernooi van Augsburg

PSV heeft op Gran Canaria naast de zege van het vriendschappelijke Maspalomas-toernooi gegrepen. In de finale bleek FC Augsburg te sterk: 1-0.

Trainer Phillip Cocu stuurde zijn best mogelijke elftal het veld in, wat resulteerde in een basisplaats voor Ji-Sung Park op de rechterflank, terwijl aanvoerder Stijn Schaars weer één van de twee controleurs op het middenveld was. Eerder deze week maakte hij zijn rentree tegen Lokomotiv Plovdiv (3-0 winst).

Tegen de Duitse middenmoter, waar Paul Verhaegh een basisplaats had, was PSV de bovenliggende ploeg. Jürgen Locadia (foto boven) dacht in de 31ste minuut de openingstreffer op zijn schoen te hebben, maar zag zijn inzet op de paal stuiten. In de tweede helft liepen de Eindhovenaren echter tegen een nederlaag aan. Na een mooie aanval kon Arek Milik geheel vrijstaand van de rand van het strafschopgebied het winnende doelpunt maken.