PSV naar Pölten of Plovdiv, Sociedad lonkt voor Groningen

Reacties

In de derde kwalificatieronde van de Europa League neemt PSV het op tegen Sankt Pölten of Botev Plovdiv. Voor FC Groningen ligt een ontmoeting met Real Sociedad in het verschiet, indien donderdag in de tweede voorronde wordt afgerekend met Aberdeen na de 0-0 in Schotland van gisteren.

PSV naar Pölten of Plovdiv, Sociedad lonkt voor Groningen

De wedstrijden in de derde kwalificatieronde worden afgewerkt op 31 juli en 7 augustus. Indien PSV en Groningen die ronde doorstaan, is deelname aan de groepsfase nog geen zekerheid. Na de derde kwalificatieronde wacht namelijk ook nog een play-off. Voor die ronde zijn bekerwinnaar PEC Zwolle en nummer drie van de Eredivisie FC Twente al geplaatst.

Groningen, indien het zover komt, speelt eerst uit en daarna thuis. Sociedad eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Spaanse Primera Division en heeft onder meer Carlos Vela, Alfred Finnbogason en Antoine Griezmann onder contract staan.

Voor PSV zou de ontmoeting met Pölten zeer opvallend zijn, want onlangs speelden beide clubs in oefenverband tegen elkaar. PSV won toen met 0-1 van de Oostenrijkse tweedeklasser, die zich voor de Europa League plaatste door de bekerfinale te halen. Daarin was Red Bull Salzburg te sterk. PSV speelt eerst een uitwedstrijd en dan thuis. Het eerste duel tussen Plovdiv en Sankt Pölten werd met 2-1 thuis gewonnen door de Bulgaren. Bekijk hier de gehele loting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.