PSV moet vormbehoud tonen in Griekse 'heksenketel'

Reacties

Na een serie van zes wedstrijden waarin PSV liefst vier keer in eigen huis mocht spelen, hebben de Eindhovenaren nu vier uitduels voor de boeg. In de Eredivisie brengt de ploeg van trainer Phillip Cocu achtereenvolgens een bezoek aan Heracles Almelo en FC Groningen, terwijl in de Europa League donderdag Panathinaikos wacht en later deze maand ook de trip naar Estoril volgt.

PSV moet vormbehoud tonen in Griekse 'heksenketel'

De Grieken waren twee weken terug de eerste en tot nu toe enige ploeg die PSV dit seizoen in het eigen Philips Stadion punten afhandig maakte (1-1). Dankzij de late gelijkmaker van Nikolaos Karelis zag de koploper van de Eredivisie een serie van tien thuisoverwinningen op rij – gerekend over alle competities - ten einde komen.

Uitwedstrijden zijn deze jaargang veel minder het terrein van PSV. PEC Zwolle (3-1), SC Heerenveen (1-0) en Dinamo Moskou (1-0) brachten de Eindhovenaren eerder deze jaargang al drie opeenvolgende nederlagen toe. Met de klinkende zeges op FC Utrecht en Almere City FC (twee keer 1-5) brak de ploeg van Cocu met die negatieve trend. In Athene zullen de mannen wat dat betreft vormbehoud moeten tonen in uitduels.

Teleurstelling bij Santiago Arias en Jeffrey Bruma tijdens het uitduel met PEC Zwolle, dat de start van drie opeenvolgende uitnederlagen voor PSV was.
Teleurstelling bij Santiago Arias en Jeffrey Bruma tijdens het uitduel met PEC Zwolle, dat de start van drie opeenvolgende uitnederlagen voor PSV was.

Want om in Groep E kans te blijven maken op overwintering in de Europa League - de eerste sinds 2011/12 - zal PSV om 19.00 uur in het uitverkochte Apostolos Nikolais Stadion de vierde uitnederlaag van het seizoen moeten voorkomen. In dat geval blijft de voorsprong op Panathinaikos minimaal drie punten. Met het bezoek aan Estoril (één punt minder) van later deze maand nog voor de boeg houdt PSV alles dan in eigen hand.

Overeind blijven in Griekenland, zoals vanavond gevraagd is, lukte PSV in het verleden slechts twee van de vijf keer. Tien jaar geleden was Panathinaikos in de Champions League mede door twee treffers van Markus Münch nog met 4-1 te sterk, terwijl AEK Athene (1-0, 1992) en PAOK Saloniki (3-2, 2001) eerder ook al van de Eindhovenaren wonnen op Griekse bodem.

In totaal verloren Nederlandse clubs negen van de 22 Europese duels in Griekenland. PSV liet begin deze eeuw tegen PAOK Saloniki (2000, 0-1) en AEK Athene (2003, 0-1) echter zien ook te kunnen winnen op Griekse bodem. Jetro Willems kijkt in ieder geval uit naar het zesde optreden van PSV in Griekenland. 'Het zal een heksenketel zijn. Dat geeft meer druk, maar het wordt zeker genieten. Hier doe je het voor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.