PSV moet diep gaan voor nipte overwinning tegen NEC

PSV kan zich gaan opmaken voor de voorrondes van de Champions League komend seizoen. De Eindhovenaren moesten in de slotfase van het thuisduel met NEC nog diep gaan om de drie punten te pakken, maar slaagden daar wel in (4-2). Het gat met concurrent Feyenoord is nu drie punten, maar het doelsaldo van PSV (+62) is vele malen beter dan die van de Rotterdammers (+25).

Alleen kijkend naar de eerste helft leek PSV een zeer gemakkelijke middag tegemoet te gaan in het Philips Stadion. NEC was niet bij machte om het de Eindhovenaren erg lastig te maken. Vanaf de eerste minuut ontstonden er al aardige kansen voor onder anderen Tim Matavz, maar de spits gleed de bal voorlangs.

Toch was al snel de ban gebroken, al kreeg het daar wel de nodige hulp bij van Daan Bovenberg. De rechtsback van de bezoekers was in de negende minuut trefzeker in zijn eigen doel na een knullig moment. Een verre ingooi van Jetro Willems werd doorgekopt door Bovenberg, die daarmee op miraculeuze wijze zijn eigen doelman Gábor Babos passeerde.

PSV kreeg de nodige kansen om al snel de voorsprong uit te bouwen, maar mannen als Kevin Strootman, Dries Mertens en Mark van Bommel kwamen niet tot scoren. PSV bleef echter gemakkelijk overeind en het goede spel werd tien minuten voor rust beloond met de 2-0. Ola Toivonen kon van dichtbij hard binnen schieten. Daarmee slechtte PSV dit seizoen de grens van honderd doelpunten dit seizoen.

WoedeWaar PSV zo comfortabel leidde, liep het tegen een probleem aan waar het dit seizoen al zo vaak mee te maken kreeg. Na een uur liet Marcelo gemakkelijk zijn man Nick van der Velden lopen. De middenvelder drong de zestien binnen en schoot de eerste grote kans voor NEC direct raak, tot grote woede van Van Bommel. De aanvoerder schold de verdediger, die dit seizoen al vaker in de fout ging, de huid vol.

PSV wekte de indruk dat de 2-1 geen probleem zou zijn. Maar uit het niets schoot Rémy Amieux een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnen. De Fransman nam de bal met een volley lekker op de slof en daarmee was de verrassende tussenstand een feit. Een hectische slotfase leek aanstaande, maar twee minuten later werd de voorsprong van PSV alweer hersteld.

De Eindhovenaren konden na afloop Babos hartelijk bedanken. De Hongaar, die de geblesseerde Khalid Sinouh moest vervangen voor het duel met PSV, liet nogal knullig de bal los toen Willems een poging waagde van afstand. Vervolgens was Jeremain Lens er als de kippen bij om van dichtbij de bevrijdende 3-2 binnen te schieten. Invaller Jürgen Locadia maakte in de extra tijd nog de 4-2.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.