Nimmer een nederlaag voor PSV in thuisduel met NEC

In de aanloop naar de 33ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan PSV en NEC tegenover elkaar in het Philips Stadion.

Nimmer een nederlaag voor PSV in thuisduel met NEC

PSV - NEC

Indien PSV zondagmiddag wint van NEC en concurrent Feyenoord verliest bij ADO Den Haag, dan zijn de Eindhovenaren verzekerd van de tweede plaats in de Eredivisie én dus van deelname aan de voorronden van de Champions League.

PSV en Feyenoord staan momenteel in punten gelijk (66), maar de ploeg van trainer Dick Advocaat heeft een veel beter doelsaldo dan de Rotterdammers: +60 om +27.

PSV maakte veruit de meeste treffers van alle Eredivisieclubs in het laatste kwartier. De Brabanders troffen in die periode 29 keer doel. Nummer twee in deze ranglijst, Ajax, deed dit zestien keer.

PSV ondernam de meeste doelpogingen (530). Een gemiddelde van 16,56 per wedstrijd.

PSV werkt het meest efficiënt in de Eredivisie. Van de 530 doelpogingen werden er 98 omgezet in een treffer. Dat is een percentage van 18,49 procent.

NEC kreeg, samen met Roda JC Kerkrade, de meeste goals tegen in het eerste kwartier van de wedstrijd (tien).

NEC gaat voor de 37ste keer op bezoek bij PSV. Vier keer sleepten de Nijmegenaren een puntje uit het vuur, de overige ontmoetingen gingen allen verloren.

PSV scoorde in die ontmoetingen 84 keer, NEC slechts veertien keer.

Vorig seizoen had PSV grote moeite om NEC te kloppen. Twee minuten voor tijd besliste Jan Vennegoor of Hesselink de wedstrijd (2-1). De inmiddels afgezwaaide stormram stond toen net een minuut in het veld.

PSV heeft nog twee doelpunten nodig om de grens van honderd goals in een seizoen te bereiken. Dat lukte drie keer eerder: in 1985/86, 1987/88 en 1999/00.

Inclusief nationale en internationale bekerduels staat de doelpuntenteller voor PSV in dit seizoen al op 139 (in 46 duels).

Dat zijn nog maar vijf doelpunten minder dan het absolute clubrecord uit de jaargang 1987/88 (144 goals in 49 officiële duels).

PSV speelde voor het laatst op 18 september 2011 (tegen Ajax, 2-2) gelijk op eigen grond. De dertig wedstrijden daarna waren geen remises meer te noteren.

PSV scoorde minimaal één keer in zijn laatste 27 Eredivisiewedstrijden.

Scoort de ploeg van Dick Advocaat tegen NEC, dan heeft het voor het tweede keer op rij in een seizoen ieder thuisduel gescoord.

NEC boekte zijn laatste zege op 22 februari (uit bij Willem II werd met 3-2 gewonnen), inmiddels wacht de ploeg acht wedstrijden op winst.

In de laatste tien wedstrijden moest NEC telkens minimaal een treffer incasseren.

NEC scoorde vijf keer direct uit een vrije trap dit seizoen, het meeste van alle Eredivisieclubs. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren, Ramon Min en Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's