PSV maakt De Jong klaar voor belangrijke rol bij de club

PSV, en in het bijzonder technisch manager Marcel Brands, gaan John de Jong klaarstomen voor een hoofdrol binnen het technische apparaat van de club. Brands wil niet bevestigen dat De Jong, zoals insiders beweren, intern is aangemerkt als zijn potentiële opvolger.

PSV maakt De Jong klaar voor belangrijke rol bij de club

'We gaan John opleiden tot hoofdscout. Het is nog veel te vroeg om over andere stappen te praten', zegt Brands. De Hagenaar tekende vorige week een nieuw vierjarig contract en zal in de komende jaren enkele van de werkzaamheden van Brands gaan overnemen. Zo gaat de voormalig speler van ADO Den Haag, FC Utrecht, SC Heerenveen en PSV de scouting als coördinator aansturen en neemt hij voortaan de planning voor zijn rekening.

Ook zal hij Brands gaan bijstaan in het contact met zaakwaarnemers, waar veel tijd in gaat zitten bij een bvo. 'John heeft zich uitstekend weten te ontwikkelen als scout en ik heb een goede klik met hem', legt Brands uit. 'We zullen op sommige terreinen intensief gaan samenwerken, andere dingen zal John van mij gaan overnemen. Mijn bordje ligt al een poosje erg vol en ik denk dat John in staat is om daar wat van over te nemen.'

Lees meer over de toekomst van PSV, dat in de Eredivisie teleurstellend achtste staat, in Voetbal International. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen