Boze Schaars pleit voor sancties: 'Mogen druk best voelen'

Middenvelder Stijn Schaars vindt dat er ingegrepen moet worden bij PSV, dat zondag naar de achtste plaats zakte door een 2-1 nederlaag bij NAC Breda. 'Dit is een grote teleurstelling voor ons', zegt hij.

Boze Schaars pleit voor sancties: 'Mogen druk best voelen'

Volgens Schaars is de tijd van pappen en nathouden voorbij bij PSV, dat in het Rat Verlegh Stadion al voor de vierde keer dit seizoen verloor. 'Als wij niet staan waar we horen te staan, moeten daar consequenties op volgen.' De ervaren middenvelder pleit dan ook voor maatregelen: 'We mogen best voelen dat we onder druk staan.'

'Je moet zo kort na een wedstrijd oppassen dat je niet ongecontroleerd dingen gaat roepen, maar aan de andere kant: laat het maar een keer gebeuren. We kunnen hier ook niet om gaan lachen', vervolgt de voormalige speler van AZ en Sporting Lissabon.

Dat PSV in Breda verloor, heeft het namelijk volledig aan zijn eigen fouten te wijten, oordeelt Schaars. 'We hebben van onszelf verloren. Bij standaardsituaties lieten we ons veel te makkelijk aftroeven', refereert Schaars aan beide doelpunten van NAC, die vielen na standaardsituaties.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen